Jarní výsledky - zase o kus lepší

24.06.2015 09:34

Jarní sezóna skončila a je fajn, že byla zase o něco lepší než loni. Jak co se týče účasti na závodech, kde na oblastních závodech patříme už tradičně mezi nejpočetnější oddíly, tak ale i výsledky - na stupních vítězů jsou naše barvy vidět opravdu často a např. na oblastním mistrovství na klasice bylo jen pár kategorií, kde na bedně nestál reprezentant OK Dobříš!

 

Zde je malá rekapitulace hlavních výsledků a výkonů z posledních týdnů:

Jarní běžecké testy - náš terénní okruh na Vlašce, který běháme (a budeme běhat) několikrát ročně, aby si všichni mohli vyzkoušet, jak rychlí či pomalí jsou při samotném běhu v terénu, kdy se "nezdržujeme" mapováním. Výsledky jsou dobré pro srovnání jak mezi sebou navzájem, tak i pro sledování, zda se každý díky pravidelnému tréninku zlepšuje. Více o tomto testování ve starším článku.

Výsledky: Lesni kros_Vlaska_2015_vysledky.xls (87,5 kB)

Časy z posledního testu v červnu jsou trochu rozhozené z mnoha důvodů - někomu chyběly některé mezičasy, zlobilo nás vyčítání, poslední okruh se běžel už jen na hodinky... pro srovnání je to ale pořád dobré a pamatujte, že bojovat se musí až do konce ... tréninku, ale i závodu!

 

Středočeský pohár (žebříček) - ve středočeském kraji patříme mezi nejsilnější oddíly nejen početně, ale i svými výsledky, takže v některých žákovských kategoriích přímo dominujeme! Skvělé je, že naše výsledky nestojí jen na několika talentovaných jednotlivcích, ale že se na předních místech střídá pravidelně poměrně hodně dětí. V tom je síla OK Dobříš, tak ať nám to vydrží! Z výsledků krajského poháru vyplývají také první získané licence B - viz žebříček. A nejlepší na konec: v hodnocení žákovských družstev jsme se poprvé umístili na druhém místě, hned za SK Kamenice!

 

Národní pohár (žebříček B) - poprvé se nám letos dařilo také v národním žebříčku, nejvíce zatím Ondrovi Jandovi, který má velkou šanci si jako první dobříšák letos vyběhnout i nejvyšší licenci A. Držíme palce, ať to na podzim udrží! V těžké konkurenci se ale dařilo i ostatním, byť o něco méně - viz průběžné výsledky. Národní žebříčky končí zač. září, tak se nezapomeňte přihlásit.

 

Účast na závodech a dalších akcích - pravidelná účast na závodech, soustředěních a dalších oddílových akcích je předpokladem k dobrým výsledkům a k tomu, aby nás společné sportování bavilo. Všichni s účastí na min. 7 akcích během jarní sezóny (viz termínovka) si zaslouží slíbenou prémii - běžecké ponožky s oddílovým designem. Zkontrolujte si tabulku (ucast jaro 2015.xlsx (11,3 kB)), jestli vám v evidenci nic nechybí a přihlaste se o svou odměnu. Poslední šancí získat "čárku" je na štafetách Klacky Open!

 

A to je vše. Užijte si léto, přijeďte na některé letní závody (více zde) a nezapomeňte taky trochu trénovat (na kole, ve vodě, v lese, na horách...), ať se nám na podzim daří stejně dobře jako na jaře!

 

 

 

—————

Zpět