Program na prázdniny - pokyny pro Cenu vých. Čech

27.08.2015 08:35

*Aktualizováno* Orienťák neodpočívá ani v létě, naopak prázdninové měsíce jsou plné vícedenních závodů v pěkných terénech, spaním pod stanem v orienťáckém kempu, výlety do okolí... Z nabídky letošních letních závodů jsme vybrali dvoje třídenní závody, kam vyrazíme společně a kde budou mít děti kompletně hrazenou účast (startovné i ubytování). Komu by to nestačilo, může si z termínovky domácích závodů vybrat některý další a vyrazit sbírat zkušenosti z nových terénů. Oddíl zajistí pro zájemce přihlášku i na tyto závody, startovné aj. už si každý platí sám.

 

 

Cena východních Čech

Hlavní bod letního programu našeho oddílu na samém konci prázdnin. Prestižní závody žactva s velkou konkurencí a možností vyběhnout si licenci A nebo B. Poměrně ploché a spíš jednodušší terény, kde bude ale těžké stáhnout i malou chybu.

Termín: 28. - 30.8.

Místo: louka u obce Mikuleč (u Svitav), N 49°48.83623', E 16°25.94920'

Termín přihlášek: 14.7.

Podrobnější informace: start 1E v pátek od 15 hod., vzdálenost na start 1 km. Doporučujeme přijet s dostatečným předstihem, cesta je dlouhá a páteční provoz bývá pomalý, tak ať neztratíte šanci na celkové umístění ještě před závody. V kempu postavíme společný stanový tábor, po příjezdu hledejte naše zeleno-fialové barvy. Doplňkový program po závodech (koupání, výlet) domluvíme na místě. Vše důležité v pokynech, startovní časy na všechny 3 etapy ve startovní listině.

Další info na webu závodu.

 

HSH Vysočina Cup

Tradiční letní vícedenní závody v typických terénech Českomoravské vrchoviny. Letos přímo v centrální části Vysočiny na hranici Čech a Moravy a kousek od nejvyššího vrcholu Devět skal (836 m n. m.). Budou-li po závodě čas a síly, v okolí je spousta pěkných míst na výlety a mohli bychom zkusit také trochu lezení na zdejších skalách (Dráteníčky a další). V žákovských kategoriích bývá slušná konkurence, děti mají také možnost vyběhnout si licenci A a B.

Termín: 10. - 12.7.

Místo: Milovy

Termín přihlášek: 11.6.

Další info na webu závodu.

Ubytování na oboje závody budeme organizovat společně v závodním kempu (tj. vlastní stany). Děti budou mít ubytování hrazené z grantu od města. Pokud by si někdo zajišťoval ubytování vlastní někde jinde, napište to prosím do přihlášky.

 

Další letní oddílový program:

Prázdninový trénink a orienťák pro veřejnost - ve středu 26.8. odpoledne a večer se uskuteční první trénink po letní pauze, abyste na Cenu východních Čech přijeli už trochu rozběhaní. Tratě budou připravené i pro veřejnost, která si bude chtít vyzkoušet orientaci podle mapy a sportování v přírodě. Místo tréninku (sraz) bude tradičně na Vlašce, poběží se ale na nové mapě Brodce.

 

Soustředění sportovního centra mládeže - pro dorost (HD16 - 18) a nejlepší HD14 se během posledního prázdninového týdne koná společné soustředění talentů z pražské a středočeské oblasti pod vedením trenérů SCM. Akce se uskuteční v náročných terénech v okolí Kašperských Hor (mj. z letošního ŽA/ŽB), přihlášky přes trenéry. Více informací časem na webu SCM.

 

Takže si v létě na rodinnou dovolenou nezapomeňte přibalit i běžecké boty, ať jste v září na první závody pořádně rozběhaní :-)

Hezké léto!

 

 

 

 

—————

Zpět