Vánoční přebor a zimní soustředění

12.11.2013 23:02

Závodní sezóna skončila a čeká nás dlouhé období „zimního spánku“. Tréninky se sice konají pravidelně každý týden, na klasické závody si ale musíme počkat až do jara. Aby čekání nebylo tak dlouhé, připravujeme na nejbližší týdny dvě důležité oddílové akce. A jelikož jde o jediné dvě akce za celou zimu, měli by se jich zúčastnit opravdu (skoro) všichni.

Obě akce už jsme dělali minulou nebo dokonce předminulou zimu, pro připomenutí a pro nové členy nabízíme aspoň základní informace.

 

Vánoční besídka aneb velký rodinný přebor v halovém OB

Oddílová besídka by samozřejmě měla mít sportovní charakter. A protože je orienťák rodinný sport a právě v našem oddíle sportují kromě dětí i mnozí jejich rodiče, má vánoční besídka podobu oddílového turnaje.

Soutěžní disciplínou bude krátký OB závod ve sportovní hale. Hodnotit se bude společně výkon dítěte a jeho rodiče. Rozdělení soutěžících bude do skupin podle toho, ve které skupině (úrovni) děti trénují. Orientace v hale není nic náročného, bez problémů to zvládnou i naprostí začátečníci – děti i jejich rodiče. Závod v hale je také hodně atraktivní z diváckého pohledu, atmosféru loňského závodu si můžete připomenout v naší fotogalerii (a krátké reportáži).

Oddílový přebor se letos koná v sobotu 21.12. od 15 hod., přihlašujte se předem přes přihláškový systém.

Na závěr programu budeme vyhlašovat nejlepší výkony členů oddílu a předávat slíbené odměny (např. všem, co absolvovali min. 7 závodů z podzimní nabídky). Chybět nebude ani oddílový stromeček. Ale pozor, kdo si nenapsal Ježíškovi, asi pod ním nic nenajde :-)

Rezervujte si tedy v předvánočním shonu volné odpoledne a přijďte si společně zasportovat – děti i rodiče!

PS: Pokud máte někdo možnost zajistit nějaké vhodné ceny pro nejlepší rodinné týmy, dejte vědět.

 

Zimní oddílové soustředění – Šumava

Protože chceme, aby měly děti základní znalosti i ostatních outdoorových sportů, nejen orienťáku, věnujeme v zimě aspoň trochu pozornosti taky běžeckému lyžování. Zároveň je to dobrá příprava na jarní sezónu. V sobotu večer je navíc prostor pro mapovou teorii a představení plánů našeho oddílu na další sezónu.

Soustředění se koná od 17.1. (pátek večer) do 19.1. (neděle oběd) na šumavském Zadově, tentokrát ale v hotelu Zadov (loni Olympia). Program podobný jako loni, tedy celkem 3x na běžky, večer program v klubovně. Potřebné je samozřejmě vybavení na běžky. Kdo nemá doma vlastní, zkuste se poptat ostatních v oddíle, jestli nemá někdo něco volného. Běžky by se možná daly půjčit i přes hotel, není to ale jisté a předem nevíte, co se jim podaří sehnat. Můžeme také doporučit půjčovnu na pražském Barrandově – https://www.lyzelevne.cz/, tel. 777663334.

Ceny za ubytování a plnou penzi pro náš oddíl:

  • Děti stojí 450 Kč/os./noc
  • Dospělí 650 Kč/os./noc

Dětem budeme z dotace od Dobříše přispívat 300 Kč na ubytování (na víkend), abychom snížili náklady na minimum a umožnili účast co nejvíce rodinám. V případě neúčasti nabízí hotel v rámci storno podmínek možnost přesunout zaplacenou rezervaci na jiný termín.

Kvůli včasné rezervaci potřebné kapacity uzavíráme přihlášky na soustředění už 17.11.!

Na závěr motto akce:

Účelem soustředění je naučit děti (a klidně i dospělé) základy pohybu na běžkách a neodradit je od toho hned po prvních pokusech, které samozřejmě nejsou jednoduché. Ještě důležitější je ale budování party mezi dětmi, na což je během víkendové akce více prostoru než při běžném tréninku.

A jako malé lákadlo opět pár fotografií z minulé výpravy :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět