Podzimní tréninky a nábor nových členů

30.08.2012 23:18

V novém školním roce pokračujeme s tréninky ve stejném termínu, tj. ve středu od 18 hod. Pro skupinu nejstarších dětí přidáváme druhý trénink zaměřený na rozvoj běžecké vytrvalosti. V omezeném množství můžeme nabrat i několik nových zájemců o členství v našem kroužku.

Tréninky OK Dobříš

Tréninky pokračují ve stejném režimu a termínu jako v minulém školním roce. Hlavní trénink je ve středu v době 18 – 19 hod. Většina tréninků se odehrává v zámeckém parku (pro příp. změny sledujte aktuality na webu), od začátku listopadu probíhají tréninky v tělocvičně dobříšské 2. ZŠ. V zimním období bude navíc i teoretická příprava ve třídě ZŠ – zhruba od 17:15 (bude upřesněno).

Nově rozdělení do skupin

Vzhledem k počtu dětí, které jsou navíc v rozmezí 5 – 13 let, budou děti rozděleny do 3 skupin: přípravka (předškolní a úplní začátečníci, děti běhající po fáborkách), mladší skupina (děti, které brzy zvládnou orienťák bez fáborků) a starší skupina (děti ve věku zhruba 12 let a starší). Každé skupině se budou věnovat prioritně jejich vlastní trenéři. Většina tréninků a také účast na závodech bude stejně jako dosud probíhat společně, hlavní náplň tréninku bude ale více přizpůsobena věku a zkušenostem dětí.

Běžecký trénink pro nejstarší

Pro skupinu nejstarších dětí (12 let a více) zařazujeme do programu další trénink – společný výběh v úterý od 17 hod. Tento trénink bude zaměřený čistě běžecky, cílem je zlepšit fyzickou kondici starších dětí, která je potřebná pro účast na závodech. Tréninky budou probíhat v lese za Vlaškou, většina tréninků bude vedena trenérem (hlavně na začátku), starší děti by ale trénink měly postupně zvládnout samy a některé tréninky budou probíhat i bez trenérského doprovodu.

Nábor nových dětí

Vzhledem k příslibu další menší tělocvičny pro zimní přípravu a také díky novým trenérům v našem klubu můžeme o něco navýšit kapacitu kroužku. Případní zájemci se mohou hlásit trenérům (viz kontakty) a mohou se přijít podívat na první tréninky. Podrobnější informace o naší činnosti najdete v sekci pro rodiče, příp. si projděte články a fotografie ze starších akcí nebo se zeptejte stávajících členů oddílu.

Předem ale upozorňujeme na skutečnost, že součástí programu je i účast na víkendových závodech či soustředěních. V hlavní sezóně (jaro/podzim) jde zhruba o 1 – 2 akce měsíčně (hlavně jednodenních). Účast na těchto společných akcích dá dětem mnohem víc než jednotlivé tréninky, zapojit se mohou samozřejmě i rodiče nebo další sourozenci. Info k těmto akcím najdete taky na našem webu, vč. mnoha fotografií.

První trénink po prázdninách se koná ve středu 12.9. v zámeckém parku. První úterní trénink pro nejstarší skupinu je v plánu 18.9. na Vlašce.

—————

Zpět