Akce krajského výběru pro nejaktivnější děti

19.03.2015 21:23

Nejlepší a nejaktivnější děti v kategoriích žactva a dorostu mají šanci účastnit se akcí, které organizuje pro největší talenty Středočeský krajský svaz orientačních sportů. V letošním roce se bude jednat především o start na jarním Vyzývacím poháru žactva a na podzim pak o účast na Mistrovství republiky družstev.

Naše děti mají možnost zapojit se do akcí středočeského výběru žactva (kategorie HD12 a HD14) a dorostu (kategorie HD16 a HD18). Na tyto akce jsou děti nominovány na základě svých výsledků během sezóny a doporučení trenérů. Na závody i soustředění se jezdí většinou společně s dětmi z ostatních středočeských oddílů, také ubytování i samotné závodění probíhá společně s ostatními. Až na výjimky není nutná účast rodičů.

Termínovka hlavních výběrových akcí:

Žactvo (HD12/14):

Vyzývací pohár: 30. – 31.5., Rakovník a Žatec, 2x štafety a 1x sprint

Olympiáda dětí a mládeže: 14. – 19.6., Plzeň, celostátní dětská olympiáda, krajské výpravy vytvořené sportovci z různých odvětví, pro ročníky 2002/03 a 2000/01, nominují se vždy jeden nejlepší kluk a holka v dané věkové kategorii z každého kraje

MČR družstev: 10. – 11.10., Vracov u Hodonína, 2x štafety

 

Dorost (HD16/18):

Soustředění SCM Praha a Stř. Čechy – průběžně celý rok, viz web

Běžecké testy SCM: úterý 31.3. od 17 hod. , Praha, Krčský les (sraz našich účastníků kolem 16:30 na Smíchově, pak společná doprava tam i zpět domů)

Akademie OB: 7. – 10.5., velké soustředění dorosteneckých talentů z celé ČR, jižní Čechy

Pozn.: SCM = Sportovní centrum mládeže pro Prahu a střední Čechy

 

Na účast na těchto výběrových akcích bude oddíl přispívat na částečnou úhradu nákladů z grantu od města.

Předpokladem pro účast na výběrových akcích je alespoň průměrná účast na závodech, tréninkách a oddílových soustředěních, slušné výsledky na závodech a především pak chuť se zlepšovat a něco pro to dělat.

Tak pilně trénujte, společné sportovní zážitky s kamarády z ostatních oddílů a úspěchy na republikových závodech za to stojí!

—————

Zpět