Zimní soustředění OK Dobříš

07.01.2012 09:54

Zimní soustředění OK Dobříš

Na víkend 20. – 22. ledna jsme připravili první větší víkendovou akci – lyžařské soustředění. Za místo konání jsme vybrali Nové Hutě na Šumavě, které jsou pro nás dobře dopravně dostupné a kde by měl být dostatek sněhu a dobré stopy (nepřijde-li nějaká brutální obleva). Účelem soustředění je naučit děti (a klidně i dospělé) základy pohybu na běžkách a neodradit je od toho hned po prvních pokusech :-), které samozřejmě nejsou jednoduché. Neméně důležité je také budování party mezi dětmi, na což je během víkendové akce více prostoru než při běžném tréninku.

 

Několik základních informací k organizaci soustředění:

  • Termín: příjezd pátek 20.1. večer, odjezd neděle 22.1. odpoledne. Oficiální sportovní program bude trénink v sobotu dopoledne, odpoledne a neděle dopoledne. Pokud si chcete svůj pobyt na Šumavě natáhnout, využijte pátek nebo neděli odpoledne.
  • Ubytování: chata Jiskra v Nových Hutích ( www.jiskranovehute.cz ), je to bokem od hlavní obce, ideálně umístěné přímo u hlavní lyžařské stopy, s vlastním parkováním. Chata by měla být nakonec asi celá naše, včetně dětí a rodičů nás bude kolem 50 lidí. Pokusíme se rozdělit rodiny do jednotlivých pokojů, snad to vyjde:-)
  • Stravování: plná penze, začínáme v pátek večeří a končíme v neděli obědem. Jídlo bude vybrané tak, aby se po něm dalo sportovat. Pokud má někdo požadavky na nějakou speciální dietu, dejte vědět. Páteční večeře bude objednaná na 19. hod., tak zkuste přijet včas.
  • Ceny: za dospělého 442 Kč/den, za dítě 395 Kč/den, platíme 2 celé dny. Peníze budeme vybírat až na místě. Podařilo se nám domluvit, že pokud by někdo onemocněl, nemusíme platit storno poplatky. Kdyby nás ale nakonec dorazila jen polovina, tak se nějakému stornu nevyhneme.
  • Přihlášky: nejlépe potvrdit obratem na oddílový mail (použijte tento přihláškový formulář), nejpozději do 13.1. Prosím potvrďte nám to i v případě, že jste se už hlásili dříve. Teprve toto finální potvrzení bereme jako závazné.
  • Vybavení: vše potřebné pro běžecké lyžování, tj. lyže, hole a boty. Nemáte-li vlastní nebo možnost půjčení ve svém okolí, zkuste aktuální výprodeje ve sportovních prodejnách. Možnost zapůjčení běžek nabízí také náš kamarád ve své prodejně v Praze na Barrandově (www.lyzelevne.cz, tel. 777663334), který má jako jeden z mála na půjčení i dětské běžky. Jana Nová může doporučit bazar v Hostomicích, tam mají ale běžky až od 160 cm, vyberou si tam tedy spíše dospělí než děti. Sjezdovky s sebou nevozte, nebude na to prostor (leda že byste chtěli využít ještě pátečního lyžování, příp. v neděli odpoledne). Na boby snad nějaké síly a čas zbydou.
  • Program: zaměřený především na základy pohybu na běžkách, děti by měly v neděli odjíždět s tím, že se lyží nebojí a že to byla zábava. Uvidíme, co kdo umí, ale předpokládáme, že s běžkami zatím asi moc zkušeností nemají. K tomu pak před večeří nějaké hry uvnitř na seznámení a také rozvíjení mapových dovedností. Rodiče se mohou připojit k tréninku dětí, stejně tak mohou vyrazit na vlastní výlet či trénink. V době mimo tréninky se rodiče starají o své děti, předpokládáme ale, že si děti budou někde spolu hrát a my rodiče budeme odpočívat po náročném sportování :-)
  • Speciální program pro dospělé: páteční a sobotní večer bychom chtěli věnovat také seznámení nás dospělých, tj. trenérů a rodičů dětí. Při této příležitosti bychom chtěli probrat i plán akcí na další půlrok včetně letních prázdnin.

S lyžařským pozdravem SKOL se těšíme na viděnou v pátek 20.1. na Šumavě!

trenéři

PS: Pokud se někdo předběžně nehlásil, ale chtěl by se teď ještě přidat, klidně se ozvěte. Pár volných míst tam ještě máme.

—————

Zpět