Zimní soustředění na Šumavě

04.01.2016 20:47

*Aktualizováno* V zimě orienťáci moc nezávodí, příležitost pro společné sportování se ale i tak najde. Oblíbenou součástí našeho programu bývá lednové soustředění na horách, kde kombinujeme lyžování či běhání venku s večerní mapovou teorií a diskusí o programu nadcházejícího roku.

Aktuální informace (průběžně doplňované):

  • sněhové podmínky jsou nakonec ideální, údajně prý nejlepší v celém Česku. Po těch letech si to i zasloužíme :-)
  • chata Hamerka je čerstvě zrekonstruovaná, vše je nové a čisté. Jedná se o nejlepší ubytování (jak samotnou budovou, tak i lokalitou), které jsme pro soustředění kdy měli a které se snad na Šumavě pro takovou akci dá získat. Rádi bychom sem jezdili pravidelně, podmínkou je tedy slušné chování všech, zejména některých kluků!!!
  • stravování - společné obědy v Hotelu Rankl (naproti chatě), večeře každý vlastní (bez možnosti vaření, pouze ohřev v mikrovlnce či rychlovarné konvici). Podobně i snídaně, čaj ke snídani i na pití během dne uděláme hromadně do hrnců.
  • pitný režim pro dospělé:-) stejně tak je třeba si vzít vlastní kafe, pivo, víno..., kdo má zájem. Nebo si skočit naproti k Ranklovi
  • obědy v restauraci Rankl (naproti Hamerce) v době 12 - 13 hod. (na 2 etapy), jídlo máme jednotné a platíme ho hromadně (vybereme společně s penězi za ubytování v sobotu)
  • v chatě je sice lyžárna, ale trochu provizorní (malá a nevytápěná), takže kdo si chce víc hrát s lyžemi, je lepší se jim věnovat už doma
  • nezapomeňte si přezůvky, ručníky vlastní

 

Předběžný program:

  • pátek večer - příjezd, ubytování
  • sobota dopo - nástup před chatou 9:30, kratší lyžařský trénink (základ techniky apod.)
  • sobota odpo - lyžařský výlet
  • sobota pozdě odpo/večer - mapová teorie (děti, velké děti + dospělí)
  • sobota večer - oddílová porada (vyhodnocení roku 2015 a plány na 2016)
  • neděle dopo - biatlonové štafety
  • neděle odpo - vyhodnocení soustředění a odjezd

 

 

Původní informace:

Zimní soustředění se zatím vždy konalo na Šumavě, pokaždé ale v trochu jiné lokalitě či novém ubytovacím zařízení. Stejně tak tomu bude i tentokrát. Našli jsme azyl v nově zrekonstruovaném vzdělávacím zařízení správy národního parku v nejkrásnější obci Šumavy – na Horské Kvildě. Program bude podobný jako v předchozích letech – přes den dle sněhových podmínek trénink na běžkách či běhání, večer mapa. Teoretická část bude určena i pro běhající rodiče, následovat pak budou ještě informace o plánech na sezónu 2016. Vzhledem k tomu, že se jedná na dlouhé zimní období o jedinou společnou akci, a také proto, že jde o výjimečnou příležitost probrat společná oddílová témata, doporučujeme účast všem aktivním členům oddílu. Na druhou stranu kapacita a podmínky ubytování jsou omezené, takže se rozhodněte co nejdříve. U starších dětí není účast rodičů nutná, pokud jsou už samostatné a domluvíte se s někým na společné dopravě.

Termín: 22. – 24.1.2016. Příjezd v pátek odpoledne – večer, odjezd v neděli odpoledne.

Ubytování: letos ve školicím středisku Hamerka na Horské Kvildě. Nejedná se o klasický penzion, jediné informace najdete v prezentaci ŠUNAPu (str. 114 - 118). Kapacita ubytování je 48 míst celkem, pokoje jsou 4 – 7lůžkové, tj. bude třeba spojovat více rodin do jednoho pokoje. Cena ubytování je 260 Kč/os. a noc (pro děti i dospělé). V ubytovně není dovolen pobyt s domácími zvířaty. K dispozici je velká společná jídelna a základní nádobí (na vaření ale jen rychlovarná konvice a mikrovlnka). Obědy jsou rezervované v restauraci protějšího hotelu Rankl (dospělí 100 Kč, děti do 12 let 80 Kč/oběd). Snídaně a večeře každý vlastní.

Vzhledem k omezené kapacitě ubytování zvažte prosím předem účast doprovodu, který se obvykle nezapojuje do oddílového programu a nejezdí na závody, ať je dost místa pro všechny běhající členy oddílu. Stejně tak pokud by někdo preferoval vyšší standard ubytování, je možné si zajistit ubytování v blízkém penzionu U Chvalů (a samozřejmě se normálně účastnit společného programu) – v penzionu je zatím volno, místa ale nejsou závazně rezervovaná, takže zájemci by neměli dlouho váhat.

Přihlašování na soustředění probíhá přes oddílový přihláškový systém, při vyčerpání kapacity budou mít přednost dříve přihlášení (ostatní pak jako náhradníci). Pokud si někdo zajišťuje vlastní ubytování, dejte nám přihláškou i tak vědět, ať s vámi počítáme kvůli programu, příp. i obědům.

Program a vybavení: jako vždy sportovní a hravý, bude upřesněno podle aktuálních sněhových podmínek. Kdo nemá vlastní vybavení na běžky, doporučujeme půjčovny na Kvildě (Ski Kvilda, raději předem rezervovat) nebo např. v Praze na Barrandově (Lyže levně).

Zajímavý bude jistě i večerní program, zejména pro dospělé členy oddílu je to jedna z mála příležitostí se přiučit potřebnou mapovou teorii.

Nezbývá, než si přát, aby letos v zimě pořádně nasněžilo. I když nakonec i ta předchozí soustředění s minimem sněhu jsme si parádně užili, jak je vidět na fotografiích z roku 2015, 2014, 2013 či z toho úplně prvního v lednu 2012 (to byla naopak pořádná zima :-)

Skol!

—————

Zpět