Zimní oddílové soustředění – Šumava

04.01.2015 09:29

Aktualizace informací k soustředění na konci článku / Zimní období bez závodů a tréninků v lese je poměrně dlouhé. Abychom si ho trochu zpestřili, čeká nás v lednu (16. - 18.1.2015) tradiční zimní víkendové soustředění na horách. Soustředění se uskuteční opět na Šumavě, tentokrát ale přímo na Kvildě. Kvilda a Modrava jsou místa, kde bývá na Šumavě sníh i při špatných zimách, tak snad nebudeme muset na lyže nikam dojíždět.

Ubytování je zajištěné v horské chatě U Teplé Vltavy (na webu ji bohužel nenajdete). Je to klasická horská chata se společnými sociálkami, klubovnou a kuchyňkou. Kapacita je omezená na max. 48 míst (obvykle nás jede o pár osob víc), proto platí, že kdo si včas rezervuje pobyt, ten má místo jisté, zájemci navíc jsou náhradníci.


Stravování: obědy budou zajištěné společně v restauraci naproti chaty (U Černého vlka), snídaně a večeře si každý zajistí vlastní (kuchyňka je k dispozici). O vánocích chatu a její možnosti ještě prověříme a přidáme pak aktuální informace.
Ceny ubytování a stravování: jednotná cena ubytování 240 Kč os./noc za děti i dospělé, cena obědu předběžně 100 Kč (bude upřesněno).

Program: sportovně-společenský, především běžky, v případě nedostatku sněhu běhání. Večery budeme věnovat mapové teorii (zapojit se mohou i dospělí) a plánům na rok 2015, z těchto důvodů je soustředění vhodné i pro méně zdatné lyžaře (nejde zdaleka jen o lyžování a navíc v případě zájmu zaučíme i úplné začátečníky). Samozřejmě bude čas i na nějaké zimní hry, doufejme že na sněhu :-)

Účast je tedy vhodná pro všechny, těšíme se hlavně na nové členy! Pokud někdo nemá běžky, je možné je půjčit buď v předstihu (Lyže levně, Praha - Barrandov) nebo domluvit na místě (Ski Kvilda).
U starších dětí není účast rodičů nutná, pokud jsou už samostatné a domluvíte se s někým na společné dopravě.
Příjezd v pátek 17.1. večer, odjezd v neděli 19.1. odpoledne.

Zimní soustředění je až do jara v podstatě jedinou společnou oddílovou akcí, tak si ho nenechte ujít. Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme raději rezervovat místo co nejdříve, a to klasicky přes přihláškový systém.

PS: Foto z posledního zimního soustředění v galerii.

 

Aktualizace informací po silvestrovské návštěvě Kvildy:

Ubytování: jedná se o starou horskou chatu, úroveň ubytování odpovídá nízké ceně, tak se na to připravte. Jemnějším povahám doporučujeme vlastní spacák a neberte si ani zbytečně moc věcí, pokoje jsou opravdu malé. Nicméně je tam teplo a personál je milý, na dvě noci by nám to mělo stačit.

Parkování a příjezd: přijet je možné kdykoli během pátku odpoledne - večer, dodržujte připravené rozdělení do pokojů (bude zde na webu a taky na chatě). Autem se dá dojet až k chatě a tam vyložit věci. Paní správcová vydá parkovací lístek, auta je pak třeba zaparkovat na oficiálním parkovišti před sjezdovkou. A jak chatu najít? Ve směru od Vimperka projeďte celou Kvildu až k parkovišti pod sjezdovkou, pak přejet potok (Vltavu:-) a na první křižovatce je to chata vlevo před vámi (ve svahu) - viz mapka: www.mapy.cz/s/f0JU

Stravování: snídaně a večeře vlastní na chatě, je tam kuchyňka, ale ne moc velká, tak s náročnějším vařením raději nepočítejte. Čaj ke snídani a během dne uděláme společný do velkého hrnce.
Na obědy budeme chodit do vedlejší chaty U černého vlka, kde budeme mít rezervaci jen pro nás v době 11:45 - 12:45. Cena obědů je 120 Kč pro dospělého a 80 Kč pro děti (polévka + hlavní jídlo), pití si objedná každý sám na místě.

Placení: obědy každý sám obsluze restaurace, ubytování vybíráme a platíme společně za celý oddíl.

 

Orientační program soustředění:

Pátek večer - příjezd

Sobota:

  • snídaně individuálně
  • 9:30 - 11:30 - první trénink
  • 11:45 - 12:45 - oběd (na dvě části po půl hodinách)
  • 14:30 - 16:00 - odpolední trénink (bojovka)
  • 17:00 - 18:00 - mapová teorie (žlutí a zelení)
  • večeře individuálně
  • 18:30 - 19:30 - mapová teorie (dospělí a červená skupina)
  • 19:30 - 20:30 - společná zábava, kytara apod.
  • 21:00 - 22:00 - program oddílu na rok 2015 (dospělí)

Neděle:

  • snídaně individuálně
  • 9:30 - 11:30 - trénink
  • 11:45 - 12:45 - oběd (na dvě části po půl hodinách)
  • 14:00 - vyhodnocení soustředění
  • 14:30 - odjezd, vlastní lyžování aj.

Změny v programu podle aktuální situace jsou samozřejmě možné.

—————

Zpět