West cup

29.08.2022 19:08

Na závěr letních prázdnin se 40 našich členů zúčastnilo mezinárodních závodů „West Cup“, pořádaných oddílem Nejdek Orienteering. Centrum závodu bylo na louce u sjezdovky nedalo obce Pernink v Krušných horách. Krušné hory o proběhlém víkendu dostály svému jménu a připravily si pro všechny závodníky opravdu „krušné“ podmínky. Již od pátku pršelo, poprchávalo nebo mrholilo a teplota nevystoupila ani vzdáleně ke 20 stupňům. A i z tohoto důvodu se velká většina soutěžících shodla na tom, že terény v okolí Perninku za tohoto počasí byly až velmi podobné těm legendárním „švédským“. Vodní rýhy byly opravdu plné vody a bažiny byly opravdu nasáklé vodou. Jak se říká: „Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně když je silný”, a tentokrát opravdu silný byl.

Na startu 3denních závodů se sešlo téměř 950 závodníků. V pátek nás čekala krátká trať, v sobotu náročná klasická trať a v neděli jsme zakončili závody opět klasickou tratí. Tratě byly i vzhledem k panujícímu počasí běžecky i mapově obtížné, nebylo výjimkou, že běžci zapadali skoro po pás do vody nebo bažinek. Pro nejotrlejší borce byl na sobotu připraven nočák, a i naši členi se v něm ukázali, a co je důležité, byli i vidět: V kategorii H14-16 byl třetí Tonda Jiras, čtvrtý Přemek Žižka a pátý Štěpán Chmelík. 

   Skvělé bylo, že i v celkových výsledcích West Cupu se naši borci neztratili a umístili se celkově do 6. místa:

  • 3. místo v D14 Justýna Baštová
  • 6. místo v H14 Jonáš Etrych
  • 2. místo v H18 Matouš Petrilák

V rámci jednotlivých etap jsme měli několik beden. Matouš Petrilák byl v prvních dvou etapách druhý a ve třetí etapě třetí. Justýna Baštová byla v E2 na třetím místě a Jonáš Etrych byl v E2 také na třetím místě.  

 

 

        Všem gratulujeme k umístění a k výkonům a všem členům OK Dobříš přejeme hodně štěstí do podzimní sezóny.

 

        Za trenéry

 

        Tomáš Etrych

—————

Zpět