Výzva 100+1

03.11.2020 14:40

Výzva  „100+1“ –na mysli neklesáme aneb bojujme proti trudomyslnosti.

Ahoj všem, 

přicházím k vám se staronovou výzvou. Jak již tušíte, bude zde klíčové číslo 100. Ke klasickým dřepům, klikům a planku, přidáme běh. +1 znamená alespoň 1 km denně běhu k tomu. Pro toho, kdo nemá odhad to je ca 10 min denně i s 3 min rozcvičením.  

Trávíme celé dny doma a nechceme úplně zakrnět. Doba není nakloněna společnému setkávání, ale rádi bychom se, až bude po všem,  potkali v plné síle psychické i fyzické. Nikdo neví, jak dlouho tahle situace bude trvat, ale všichni tušíme, jaké následky to může mít neblahé. Bojujme tedy každý dle svých možností třeba tím, že budeme pracovat sami na sobě.

A co vy, rodiče? Není tajemstvím, že naše děti jsou naším zrcadlem. Většinu svých neduhů a nedokonalostí přejímají od nás, rodičů. Aktivní rodič = aktivní dítě, líný rodič= líné dítě. I když to tak někdy nevypadá, všechno naše úsilí a vzorce, které nastavujeme svým dětem se nám brzy vrátí měrou vrchovatou, v dobrém i ve zlém. Výzva se tedy týká především vás,  rodičů. Děti se pak přidají J . Pojďte tedy cvičit se svými dětmi a odměnou vám bude nejen posílené tělo, ale především společně strávené chvíle a zážitky. Máme toho někdy moc, ale ruku na srdce…občas plýtváme časem mnohem více, než je 10 minut věnovaných společnému cvičení. Ráno, večer, odpoledne…je to jedno. Najděte si společný čas a ruku na to.

Jak má vypadat jednotlivý cvik a na co si dát pozor najdeš zde:

Dřep      https://drive.google.com/open?id=1tgb048RaupIPneNCQacz9mXTMUSaiZB_

Klik         https://drive.google.com/open?id=1_jEbqdLvw0c1bL7DZEdTcAF7nuURloai

Plank     https://drive.google.com/open?id=1qlUyr9HwFQcmjLCi8aowT51qOnnUMXNE

Běh – to umíme všichni a 1 km je nic. Jenom se vykopat do toho sychravého počasí…Rozcvičte se a vyražte. Nakonec nemusí zůstat jen u jednoho km. Nezapomeňte ale, že důležitá je pravidelnost. Jakmile se vykopete z domu, nebude se Vám chtít zpět J. V zimě trénujeme spíš vytrvalost, tedy žádné sprintové zběsilosti. Svůj běh si můžete prodloužit, případně zařadit „kopeček“.

Po doběhu hned do tepla, napít, ospršit se, protáhnout a najíst. Nezapomeňte!

Tabulka   Je třeba si své výkony psát, a tím myslím na papír. Vylepit tabulku a denně po odcvičení zapsat. Kolem prázdné tabulky je Vám pak stydno projít a naopak. Rádi se pokocháte tabulkou, která se plní výsledky vašeho úsilí.  Potřebujete – li, mohu zaslat. Na vaši výzvu pak případně mohu vytvořit sdílenou tabulku, stejně jako loni.

V přihláškovém systému se přihlaste a pak už to pojede samo.

Cílem není udělat hned vše v plné dávce, ale dát celou dávku během jednoho dne na vícekrát a postupně snižovat počet pokusů na kolik to dáte. Tedy dohromady  100 dřepů/ kliků, nejlépe rovným dílem + 100 sekund  plank. A alespoň 1 km běhu na čerstvém vzduchu, nejlépe mimo zastavěnou oblast. Na konci měsíce, poslední den, podáte nejlepší výkon, a můžete pokračovat do té doby…než nám dovolí se znovu potkávat. Nejzajímavější bude srovnání, jak jste se za celý měsíc posunuli. Cvičíme každý den, ale chápu, že ne každý den je nám nejlíp. Každý má 3 žolíky, tedy dny, kdy necvičí. V tabulce označíte písmenem J.

Děti  do 12 let v poloviční dávce, tedy 50 celkem. 12 a více let v plné dávce. Holky pak mohou kliky dámské, tedy na kolenou. Plank je držení po dobu 100 sekund celkem, děti do 12let 50 sekund.

Tak s chutí do toho. Těším se, že v tom nebudu sám.  Že jsi v tom se mnou! Díky všem, co se dočetli až sem.  Martin

 

 

—————

Zpět