Vánoční přebor, výsledky 2016 a kontroly okolo Stříbrné Lhoty

17.12.2016 18:41

Vánoční přebor rodinných dvojic v halovém orienťáku završil další povedenou sezónu. Zde je malé připomenutí jak nedělního odpoledne v Mníšku, tak celého roku. A také slibovaný dárek - nová mapa s kontrolami v okolí Stříbrné Lhoty. Nalákat do lesa by vás tentokrát mělo nejen příjemné proběhnutí a dobrý pocit z nalezení kontroly, ale i speciální prémie v podobě vánočních čokoládových ozdob na některých kontrolách.

Vánoční přebor rodinných týmů

Halový závod má v programu našeho oddílu už svou tradici, letos jsme ale poznali nový závodní prostor - nově postavenou tělocvičnu v ZŠ Mníšek pod Brdy. Novinkou byly také umělé překážky používané v micro-O závodech. Další novinkou pak mělo být představení uznávaného kardiologa Michala Aschermanna a dlouholetého orienťáka, který nakonec nedorazil, ale i tak by měl příští rok běhat v barvách OK Dobříš.

Výsledky vánočního přeboru nejsou tím nejdůležitějším - hlavní je, že jsme si společně užili předvánoční odpoledne a že se ve velké míře zapojili i noví členové oddílu. Přece jen ale vyhlašujeme aspoň ty nejlepší výkony: ve skupině nejstarších dětí překvapil nováček Vašek Šácha (3:21), ve žlutých byla nejrychlejší zkušená závodnice Julie Bambousková (3:14) a mezi dětmi ze zelené skupiny běžel nejlépe Franta Jiras (6:13). Mezi dospělými měl nejlepší čas Jindra Houska (2:32), pozn. tratě jednotlivých skupiny se lišily, jen dětská červená a dospělácká trať byly stejné (a děti s velkou asistencí jsme do samostatného hodnocení nepočítali). Vítězi rodinných dvojic se stali Verča a Kamil Arnoštovi (červení), Julie a Honza Bambouskovi (žlutí) a Franta a Jirka Jirasovi (zelení).

Celkové výsledky jsou v tabulce (každá kategorie na samostatném listu souboru): dor_besidka__vysledky_2016.xlsx

Atmosféru akce si můžete připomenout ve fotogalerii.

 

Přehled roku 2016

Na závěr roku se hodí připomenout i největší úspěchy roku. Je toho hodně, na co můžeme být pyšní, zde je aspoň výběr toho nejdůležitějšího: OK Dobris_hodnoceni roku 2016.pdf (173,8 kB)

Ještě hezčí je to s fotkami, na to se mohou těšit všichni, kteří se přihlásili na zimní soustředění na Šumavě :-)

Kromě toho pár dalších údajů:

  • nejlepší výsledky celého roku (celkem 159 medailí na oficiálních soutěžích!): viz naše úspěchy
  • přehled účasti na závodech v podzimní sezóně (48 členů oddílu se během podzimu zúčastnilo min. 6 závodů a vyběhlo si tak speciální prémii za aktivitu): ucast podzim 2016.xlsx (17,6 kB)

 

Vánoční dárek - nová mapa se speciálními vánočními kontrolami

Na vánoční besídce jsme představili ještě jedno překvapení, které ocení hlavně naše mníšecká sekce a především všichni aktivně trénující. Poprvé máme vlastní mapu přímo v těsné blízkosti Mníšku pod Brdy a Stříbrné Lhoty, která navazuje na prostor z jarních závodů v Halounech.

A vánoční volno přímo vybízí k vyběhnutí a prvnímu otestování nové mapy! Proto pro nás Jindra Houska připravil vánoční trénink, který si každý může proběhnout, kdy se mu to bude nejvíce hodit. Na mapě jsou tři úrovně kontrol (náročnost zhruba HD10, HD12 - 14 a HD15+), které si libovolně pospojujte. V lese na kontrolách jsou výrazné červené fáborky. Některé kontroly jsou speciální vánoční - ti, co budou mít štěstí, najdou na kontrole i vánoční čokoládky (bude průběžně doplňováno - do 1.1.). Na kterých kontrolách ale najdete sladkou prémii už autor neprozradil, cukromilové toho budou muset oběhat víc :-) A kdo pošle na oddílový mail nebo facebook fotografii s nalezenou sladkou kontrolou, může se těšit ještě na další prémii.

Trénink bude k dispozici do 15.1., pak budou kontroly posbírány. Start je nakreslený ve Stříbrné Lhotě, dá se ale vyrazit i z jiného místa.

Mapy si můžete vyzvednout na dalším tréninku (v lednu, kdo si nevzal hned na vánočním přeboru), u obsluhy restaurace ve Stříbrné Lhotě nebo si vytisknout sami:

Základní mapa s kontrolami: Lhota_vanoce 2016.pdf (1 020,2 kB)

Mapa "ultimate" bez cest: Lhota_vanoce 2016_ultimate.pdf (953,8 kB)

 

 

Všem díky za účast a nasazení v letošním roce a těšíme se na viděnou v roce 2017!

 

—————

Zpět