Vánoční přebor završil skvělou sezónu

21.12.2015 22:46

Oddílový přebor rodinných dvojic v halovém orienťáku byl pěknou tečkou za letošní povedenou sezónou. Abychom se mohli těšit na rok 2016, hodí se připomenout si ještě nejlepší výkony roku 2015. A samozřejmě také výsledky prestižního vánočního přeboru.

Vánoční přebor rodinných týmů

Přestože orienťák v hale je něco jiného než závodění v lese, ukazuje se, že kdo zvládá spolehlivě a rychle lesní orienťáky, poradí si hravě i s nástrahami orientace v tělocvičně. Mezi nejlepšími individuálními výkony, na jejichž vyhlášení nebyl na místě čas, stojí za zmínku nejrychlejší časy dětí – Ondry Jandy (červená skupina, 2:38), Benyho Španěla (žlutí, 3:43) a Káji Vlašané (zelení, 1:15). Mezi dospělými pak třeba ocenit nejlepší výkon Jindry Housky (3:21).

Vítězi rodinných dvojic se po kontrole výsledků nakonec stali Ondra a Pavel Jandovi (červení), Beny a Ondra Španělovi (žlutí) a Evička a Pavel Jandovi (zelení, oprava vůči původnímu pořadí). Kompletní výsledky závodu najdete v tabulce - Vanocni prebor_2015_vysledky.xls (25,5 kB). Bez ohledu na pořadí si to ale určitě všichni užili, o čemž svědčí spousta fotek z této akce.

Svůj první halový orienťák si vyzkoušel také čestný host našeho přeboru, kterým byl letos Petr Švarc. Kdo nestihl jeho kompletní představení, tak vězte, že Petr je vítězem obnoveného Prvního českého maratonu, který se letos běžel pod taktovkou SK Vlaška z Prahy na Dobříš! Také je dlouholetým úspěšným triatletem, běžcem, lyžařem…, prostě jsou mu blízké sporty, kterým se věnujeme i my. Kromě toho ještě pořádá řadu sportovních akcí v našem brdském regionu a občas sponzorsky podporuje i některé naše aktivity. Jsme rádi, že se Petrovi mezi námi líbilo a věříme, že s námi někdy vyrazí i na pořádný lesní závod.

The best of 2015

A na samotný závěr sezóny ještě malá rekapitulace těch nejlepších výkonů. Je skvělé, že se postupně na stupně vítězů prosazují další a další děti i mnozí dospělí a také že patříme na krajských závodech mezi oddíly s největší účastí. I to je totiž předpokladem k dobrým výkonům. A nyní to nej roku 2015:

  • Dobré výsledky se už netýkají pouze několika jedinců, medaile na závodech v roce 2015 vybojovalo 29 členů oddílu
  • Celkem jsme v přeborech středočeského kraje v žákovských kategoriích získali v roce 2015 44 medailí
  • Žactvo OK Dobříš skončilo opakovaně na 2. místě v krajském poháru, hned za SK Kamenice, což je jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších oddílů v ČR
  • Nejlepší děti získávají za své výkony licenci B (nejvyšší možná licence v žákovských kategoriích). V roce 2013 jsme získali 2 licence B, v roce 2014 8 licencí a v roce 2015 už 11 licencí B! Všichni tito úspěšní závodníci získali speciální odměnu od partnera oddílu – běžecké boty Salomon!
  • První děti se kvalifikovaly i na Mistrovství ČR jednotlivců, první oddílové medaile z MČR ale nakonec pro oddíl vyběhli naši dospělí závodníci (K. Arnošt zlato a bronz, K. Arnoštová stříbro)
  • První zástupce oddílu (O. Janda ze skupiny starších dětí) se díky svým výsledkům dostal do tréninkového střediska mládeže
  • Osm dětí se na podzim nominovalo do výběru středočeského kraje na MČR družstev, na tomto závodě poprvé startovalo i dospělé družstvo našich veteránů (12. místo)

 Pro milovníky závodnické statistiky máme také aktualizovaný přehled všech medailových úspěchů členů OK Dobříš.

 

Účast na podzimních závodech a speciální prémie

Aktivní účast na závodech je po zásluze odměněna. Prémii získávají všichni ti, co mají během podzimu alespoň 6 závodů (viz tabulka - ucast na zavodech podzim 2015.xlsx (20,9 kB)). Jako odměnu je možné si vybrat oddílové běžecké ponožky (k odběru ihned) nebo nové oddílové čelenky (k dispozici koncem ledna, snad na soustředění na Šumavě nebo pak na tréninku).

Všem díky za účast a nasazení v letošním roce a těšíme se na viděnou v roce 2016!

 

PS: Aby se dobré výsledky mohly opakovat i v roce 2016, je dobré začít trénovat na novou sezónu už teď v zimě. Navíc do prvních jarních závodů je zatím daleko, tak aby se nám po běhání v lese s mapou a buzolou moc nestýskalo, připravila Alena Kopáčková pro zájemce tréninkové kontroly na mapě Kazatelna. Stačí si vytisknout mapu s kontrolami, pospojovat si je dle svého vlastního výběru a vyběhnout do lesa. Kontroly jsou v terénu označené bíločervenými fáborky a budou tam umístěné do konce ledna.

Mapa s kontrolami ke stažení: Kazatelna_trenink_vanoce_2015.pdf (1,2 MB)

A pro labužníky jsme jako speciální dárek připravili ještě náročnější variantu bez cest :-) Kazatelna_trenink_vanoce_2015_ultimate.pdf (1,1 MB)

—————

Zpět