Vánoční besídka aneb velký rodinný přebor OK Dobříš v halovém OB

15.11.2014 21:06

Přestože naše závodní sezóna končí obvykle začátkem listopadu na Velké Kunratické, stává se již tradicí, že se na konci roku opět všichni potkáme a rozdáme si to v prestižním oddílovém přeboru v halovém OB. Nejde ale ani tak o seriózní závodění, jako spíše o společné setkání a pobavení v předvánočním období. Chybět nebude ani letos vánoční stromeček, drobné dárky a odměny pro všechny aktivní sportovce. Akce se koná v neděli 21.12. odpoledne v dobříšské sportovní hale (sportovní areál V Lipkách, vedle 2. ZŠ).

 

Velký rodinný přebor OK Dobříš v halovém OB

Protože jsme sportovci, musí být samozřejmě i naše oddílová besídka trochu sportovní. Hlavní částí besídky bude opět jednoduchý, ale velmi atraktivní závod podle plánku haly, při kterém se rodiče mohou z hlediště dívat, jak to půjde jejich dětem. Následně se role vymění a děti se budou dívat, jak si s mapkou haly a jednoduchou tratí poradí jejich tátové a mámy.

Na úvod programu bude i společná rozcvička a krátký trénink na rozběhání. Rodiče se také mohou zapojit už od začátku, i těm, co pravidelně neběhají, trocha sportu před vánoci určitě prospěje.

Účast na úvodní rozcvičce je pro rodiče samozřejmě dobrovolná. V hlavním závodě ale předpokládáme, že v tom své děti nenechají a nastoupí s nimi do rodinného družstva. Orienťák je totiž víc než cokoli jiného opravdu rodinný sport! Každé dítě by tedy k sobě mělo mít jednoho dospělého. Jejich výkon se totiž bude hodnotit společně, a to prostým součtem časů dítěte a dospělého. Pokud je v některé rodině více dětí než dospělých, bude se čas dospělého počítat všem jeho/jejich dětem. Orientace v hale s jednoduchým plánkem není nic složitého, takže to zvládne opravdu každý.

Na závěr programu proběhne vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším. Děti budou hodnoceny v rámci svých skupin (podle věku a zkušeností), takže šanci na stupně vítězů mají určitě všichni. Oceněny budou také nejlepší výkony letošního roku a hodnotné prémie dostanou všichni ti, kteří si je zasloužili účastí na alespoň šesti závodech podzimní sezóny (včetně dospělých).

 Přibližný časový program (neděle 21.12.):

15:00 sraz v šatně sportovní haly, rozcvička, rozběhání

16:00 začátek rodinného přeboru

17:15 vyhlášení výsledků, předání diplomů a dárků

18:00 konec programu

S sebou:

  • Obuv a oblečení na sportování v hale (kdo má, vemte si oddílové triko/dres), láhev s pitím
  • Něco na hlasité fandění (trubka, řehtačka, zvonec… nebo aspoň ruce na tleskání)
  • Kdo má, tak i vlastní SI čip (ostatním půjčíme)

 

Akce je určena všem našim dětem bez ohledu na to, kolik toho už umí. Stejně tak i jejich rodiče nepotřebují ani pořádnou fyzičku, ani mapové zkušenosti – v hale se nikdo neztratí. Tak si přijďte před vánočními svátky všichni trochu zasportovat a pobavit se s ostatními.

Přihlášky na akci přes oddílový přihláškový systém, fotografie z loňského ročníku v galerii.

 

—————

Zpět