Úspěšné vystoupení dětí OK Dobříš na krajském přeboru škol Středočeského kraje v OB - 18.5.2022

19.05.2022 22:14

Reportáž vyšla 24.5.2022 na Dobříšsko aktuálně:

dobrisskoaktualne.cz/sport/beh-cyklistika/krajsky-prebor-skol-orientacnim-behu-ovladli-zaci-a-studenti-z-dobrise

***

Ve středu 18.5.2022 uspořádal v Dobříši oddíl orientačního běhu OK Dobříš velký závod - krajské kolo přeboru škol v OB. Běželo se dopoledne na speciální (nové) sprintové mapě v měřítku 1:4000 v Anglickém parku a v přilehlém sportovním a školním areálu 2.ZŠ Dobříš. Na závod přijela školní družstva  z celého Středočeského kraje a cílem proběhlo 248 žáků a studentů základních a středních škol a víceletých gymnázií - Středočechů.

Fotky jsou v naší fotogalerii, díky všem přispěvatelům. Fotky z dronu od Lukáše Kubečka - to jsme ještě neměli :-)

Videa a fotky z dronu jsou na Google disku zde

Odkaz na výsledky v ORISu

Vypsané kategorie byly odstupňované podle věku a rozdělené na dívky a chlapce (DH3, DH5, DH7, DH9, DHS  – tj. 1.-3.třídy dívek a chlapců, atd. až po DHS - středoškoláky). V každé kategorii mohlo startovat maximálně 5 dětí za školu a bodovaly vždy jen nejlepší dvě děti za školu a v kategorii.

Různorodé tratě se líbily – tratě vedly pěšinkami v lesoparku, rozkvetlými loukami, starší děti šplhaly do srázů nad potokem, na průběhu povinným úsekem s veřejnou kontrolou se živě fandilo a tratě končily v bludišti školních budov. Svým bzučením rozptyloval děti zvědavý dron.

Úzký tým pořadatelů z OK Dobříš (závod byl dopoledne) připravil závodníkům pěkné zázemí v areálu bývalého letního kina za sportovní halou Dobříš. K dispozici byl i celý prostor sportovní haly, který poskytl stín ve slunečném dni. Školy začaly přicházet již po 8.hodině ráno, prezentace klapala, dětem žákům neorienťákům bylo rozpůjčeno téměř stovka čipů (a žádný se neztratil, uf !). Start 00 byl v 10:30 necelých 400 m, hned za vchodem do Anglického parku. Pro kategorii dětí DH3 (1.-3.třída) byla připravena "linie" - vyfáborkovaná trať. Poslední závodník vyrazil na sprintovou trať po 12.hodině a již za hodinu se začalo vyhlašovat díky našemu IT manažerovi Ondrovi Španělovi, který na záludný systém počítání výsledků přeboru škol vytvořil speciální program. Premiérové pořádání přeboru škol se díky výbornému týmu pořadatelů vydařilo a učitelé i žáci si akci chválili.

Děti a mládež z OK Dobříš předvedli skvělé výkony, řada našich dětí se umístila i na stupních vítězů ve vyhlašovaných kategoriích jednotlivců a skoro všechny děti pak vyhuply na stupně vítězů ve družstvech.

Výsledky družstev:

Kategorie "DH3+DH5": 1.místo ZŠ TRNKA Dobříš, 2.místo ZŠ Řevnice, 3.místo ZŠ Mníšek pod Brdy

Kategorie "DH7+DH9": 1.místo Gymnázium K.Čapka, Dobříš, 2.místo ZŠ Kamenice, 3.místo ZŠ Řevnice

Kategorie "DHS" - středoškoláci: 1.místo Gymnázium K.Čapka, Dobříš, 2.místo Masarykovo klasické gymnázium, Říčany, 3.místo Dvořákovo gymnázium a SOŠ ekonomická Kralupy nad Vltavou.

Žáci a studenti Gymnázia K.Čapka v Dobříši postupují do celostátního kola přeboru škol v kategoriích žáků 2.stupně (spolu s Kamenicí) i v kategorii studentů středoškoláků. Finále přeboru škol bude v Prostějově v úterý 7.6. - budeme držet palce reprezentantům Středočechů!

Závod Přeboru škol byl spolufinancován z grantu města Dobříše na podporu zdravých volnočasových aktivit mládeže a z grantu města Mníšek pod Brdy.

Za trenéry OK Dobříš

Jana Bochenková a Tomáš Etrych

 

 

—————

Zpět