Trnkobraní 2022 - orienťák pro Trnku v režii studentů Gymnázia K.Čapka

29.06.2022 08:13

Ve čtvrtek 23.6.2022 se v Anglickém parku odehrál druhý ročník Trnkobraní - závodu v orientačním běhu pro děti ze ZŠ Trnka Dobříš. První ročník závodu se konal již v roce 2019, ale kvůli covidové pauze jsme se dalšího pokračování dočkali až letos.

Podívejte se na fotografie z vydařené akce.

Studenti sexty dobříšského Gymnázia K.Čapka v čele s Martinem Snížkem a Verčou Arnoštovou uspořádali ve spolupráci s pedagogy z kabinetu tělocviku  přebor 1. až 4. třídy 1. stupně ZŠ Trnka. Závodilo ve dvou kategoriích na nové mapě Anglického parku. Cílem závodu bylo ukázat mladším školním dětem, jakým krásným sportem orientační běh je. V kategorii MINI se představili žáci 1. a 2. třídy. Z každé třídy byli vyhlášeni 3 nejlepší kluci a holky. V kategorii KLASIK se představili žáci ze 3. a 4. tříd. Zde se vyhlašovali nejlepší kluci a holky v rámci celé kategorie. Ti nejlepší získali hodnotné ceny - speciální ručně vyráběné medaile a diplomy. Každý účastník pak obdržel drobnou cenu a diplom na památku.

Pozn. JB: Nás trenéry těší, že dobříšští orientační běžci - dorostenci  se aktivně zapojují do organizování akcí zaměřených na popularizaci orientačního běhu jako zdravé a přátelství utužující aktivity pro školní mládež v Dobříši. A že nová mapa Anglického parku, financovaná z grantu města Dobříše, je aktivně využívána.

Text a foto: Martin Snížek

 

—————

Zpět