Tréninky v zimním období

05.11.2015 20:47

Závodní sezóna skončila, ale trénujeme dál a připravujeme se na tu další. Od listopadu do konce března jsou středeční tréninky opět od 18 hod. a většinou v tělocvičně. V listopadu chceme ještě zůstat venku a pokud to počasí dovolí, budeme běhat na osvětleném atletickém oválu v areálu ZŠ v Dobříši. Vše podstatné je tedy podobně jako minulé roky, pár věcí se ale mění.

Tréninky v listopadu

Dokud bude slušné počasí, budeme se ještě snažit běhat venku. Na atletickém hřišti v areálu ZŠ jsou dobré podmínky pro trénink správného běžeckého stylu. Jen v případě velké zimy nebo silného deště bychom se přesunuli dovnitř, příp. trénink zrušili (sledujte krátké vzkazy na webu). Tréninky na ovále začínají ve středu 4.11. (klasicky v 18 hod.). Letos ale nebudeme mít k dispozici šatnu ve škole, oblečení na převlečení nebo zahřátí po tréninku, tašky aj. je možné si odložit přímo na hřišti. Vstup je možný vchodem od tělocvičny nebo od hlavního vchodu do 2. ZŠ.

Noční mapa

Nejstarší děti se budou v rámci středečního tréninku věnovat ještě orienťáku, čekají je společné výběhy s mapou a čelovkou na Chotobuši. Týká se to dětí kategorie HD14+, upřesnění proběhne na tréninku 4.11. a první výběh bude 11.11. Kdo má vlastní dobrou čelovku, tak si ji vemte. Ostatní mohou použít oddílové. Buzolu každý vlastní. Loni se nám tyto tréninky moc líbily a pomohly zlepšit mapovou techniku, letos se tedy přidají další děti. Bát se nemusí ani holky, běháme společně ve skupině :-)

Tréninky v hale

Od prosince se pak definitivně přesuneme pod střechu (možná i dříve). Letos ale nebudeme využívat zázemí školních tělocvičen, budeme trénovat v dobříšské sportovní hale. Celkem nás ve všech skupinách chodí na tréninky už opravdu hodně, do haly bychom se měli dobře vejít a bude zde také více prostoru pro běhání, běžeckou techniku, honičky a jiné hry. Tréninky budou od 18 do 19 hod., převlékání v šatně, vstup do haly hlavním vchodem (vedle restaurace).

Úterní běhání na Vlašce

Běžecké tréninky pro starší děti v úterý budou pokračovat ještě během listopadu. Od prosince se už kvůli brzké tmě nestíhají, občas je ale nahradíme nočním orienťákem (domlouvané individuálně).

Pro zpestření dlouhého zimního plánujeme občas zařadit i nějaké víkendové výběhy s mapou, především pro HD14+, příp. zájemce z řad dospělých. To ale až po Novém roce, více informací bude na zimním soustředění na Šumavě.

—————

Zpět