Tréninky v tělocvičně a navíc půlhodina teorie ve třídě

18.02.2012 11:27

Aktuální tréninky – do konce března zůstáváme v tělocvičně, nově jsme teď zařadili tzv. kruhový trénink, aby se děti naučily opět něco nového (např. kliky, sed-lehy či přeskoky přes švihadlo) a trochu posílily své tělo. Součástí kruhových tréninků je i krátké procvičení hlavy (přemýšlení při fyzické zátěži) a mapové teorie.

Nově trénink teorie ve třídě

Jelikož se pomalu blíží závodní sezóna, chceme na několik týdnů rozšířit trénink o teoretickou přípravu ve třídě. Cílem je naučit děti základům mapy, aby měly na jaře větší jistotu při tréninkách v terénu a na závodech. Ve třídě pro to bude více času a prostoru než během tréninku v tělocvičně. Žádoucí je pomoc rodičů (aspoň některých), aby kontrolovali děti, jestli to dělají správně. Zároveň se sami něco přiučí :-) Trénink je důležitý hlavně pro děti, u kterých je předpoklad, že budou na jaře běhat závody samy (což je asi 90 % našich dětí:-).

Náplň teoretických tréninků:

  • Mapové značky
  • Světové strany (sever, jih…), orientace mapy
  • Postup v mapě – mapový diktát, co vidí v mapě a v terénu
  • Piktogramy – popisy kontrol
  • U většiny témat různé mapové hry na zpestření – skládačky apod., náročnější varianta pro skupinu nejstarších

Časový program:

17:15 – sraz u branky mezi tělocvičnou a školou, odchod do školy

17:20 – začátek programu

17:45 – konec programu

17:50 – přesun do tělocvičny

Pokud někdo přijde později, může zavolat na mobil někomu z trenérů, aby se do třídy ještě dostal. Snažte se ale chodit včas, ať se navzájem nezdržujeme.

Tréninky během jarních prázdnin

Dobříš má jarní prázdniny v týdnu 5. – 11.3. Tento týden nebude trénink teorie ve třídě, trénink v tělocvičně ale zůstává. Kdo nejede někam na hory, může si přijít zasportovat do tělocvičny jako každý jiný týden.

—————

Zpět