Tréninky v říjnu, listopadu a prosinci

07.11.2014 17:37

Aktualizováno: V říjnu tradičně upravujeme tréninky tak, abychom mohli ještě běhat venku a aspoň část tréninků i s mapou. Začátek tréninků se proto posouvá na 17:30, konec na 18:45. Průběžně budeme střídat i místa tréninků, viz rozpis a každý týden také aktuální info na webu. Od listopadu jsou středeční tréninky opět od 18 hod., pokud to počasí dovolí, zůstaneme zatím venku (na školním hřišti).

 

Tréninky říjen – rozpis

1.10.      Vlaška, sraz u SK Vlaška, děti žluté a červené skupiny si vezměte vlastní SI čip (výjimečně bez buzol) - výsledky krosu na konci článku

8.10.      mapa Vlaška, sraz u Kodetky (parkoviště na kraji lesa naproti benzínce Shell u sjezdu z R4)

15.10.    zámecký park, sraz na parkovišti u vstupu do parku

22.10.    zámecký park/dráha, sraz na parkovišti u vstupu do parku

29.10.    podzimní prázdniny - trénink se nekoná

 

Od  začátku listopadu (v zimním čase) budou středeční tréninky opět od 18 hod.. V případě dobrého počasí bychom ještě několik tréninků absolvovali venku na školní atletické dráze. Následně pak začneme chodit do tělocvičny. Sraz pro oba typy tréninků bude v šatně 2. ZŠ, kde je možné se převléci a odložit věci. V případě nejasného počasí si místo tréninky ověřte ve vzkazech na webu.

Pro nejstarší děti (cca HD14+) připravujeme na listopad několik tréninků s nočním orienťákem (ve stejnou dobu a stejným srazem jako trénink v tělocvičně). Kdo nemá vlastní kvalitní čelovku, může mu být zapůjčena oddílová.

Pozor! V tělocvičně bude nová podlaha a podmínkou vstupu do tělocvičny je vhodná obuv, která bude čistá a nebude mít podrážku zanechávající stopy na podlaze. Pravidla jsou tedy přísnější než v minulosti a budeme je muset dodržovat. Stejně to ale platí i při školním tělocviku, takže by to pro děti neměl být žádný problém.

 

Doplňujeme ještě krátký komentář a výsledky s mezičasy z 1. ročníku Dobříšského cross country - tréninku na terénním testovacím okruhu na Vlašce:

Inspiraci jsme si vzali ze Švédska díky Martině, cílem tohoto tréninku je, aby si děti navykly na běh v terénu a neměly s tím pak při závodech problémy (někdo je rychlý na cestě, ale v terénu ztrácí). Je to trénink rychlého závodního tempa, díky ražení kontrol na trati je to ale zábavnější než jen klasické intervalové okruhy, navíc tím získáme mezičasy a vidíme, kdo má kde silné a slabé stránky.

Celková délka okruhu je asi 1,05 km, převýšení 25 m. Startuje se po krátkých intervalech, takže se děti na trati vidí a mohou se trochu vyhecovat. Okruh budeme běhat několikrát během roku, výsledky by měly ukázat, jestli a jak se děti zlepšují. Což je pro každého důležitější hledisko než absolutní srovnání dětí mezi sebou (každý má jinou trénovanost).

Výsledky dobře ukazují, jakou má kdo běžeckou kapacitu v terénu. Dobrý orienťák ale potřebuje při závodě jak rychlé nohy, tak dobrou hlavu-mapu a jen ten, kdo dokáže skloubit oboje, může být mezi nejlepšími.

Pro ty, co zatím při běhu ztrácejí, můžou být výsledky dobrou motivací do dalšího tréninku.

 

Výsledky ke stažení: Lesni kros_Vlaska_2014_vysledky.xlsx

 

 

 

 

—————

Zpět