Tréninky a závody na podzim

25.08.2013 09:53

S novým školním rokem začnou opět pravidelné oddílové tréninky. Ty budou probíhat ve stejném režimu jako dosud: každou středu je společný trénink v době 18 – 19:15, do konce letního času budou tréninky venku, poté v tělocvičně. První trénink se koná ve středu 11.9., sraz bude opět na parkovišti před vstupem do Anglického parku. Následující týdny začneme přidávat i některé méně známé terény (např. Vlašku), sledujte proto před tréninkem aktuální vzkazy na webu.

Nejstarší skupina má navíc každé úterý běžecké tréninky na Vlašce, společný výběh je v 17 hod. První úterní běžecký trénink je  v úterý 10.9. (platí pouze pro nejstarší děti – červenou skupinu).

Trenérská sestava i rozdělení dětí do skupin poběží zatím stejně jako dosud, uvažujeme ale o některých menších změnách už během podzimu, včas oznámíme.

 

Podzimní závody

Na podzim je termínovka závodů velmi bohatá a navíc hodně koncentrovaná do měsíce října. Platí „povinná“ účast na tučně označených akcích (tj. vybraných jako nejzajímavějších, kde bychom se měli sejít v podstatě celý oddíl). Děti, které už závodí trochu vážněji, se budou opět snažit získat co nejlepší umístění v krajském žebříčku. Tyto závody se konají během jednotlivých říjnových víkendů, do celkového hodnocení se počítají nejlepší 4 výsledky. Počítejte tedy s tím, že v říjnu bychom toho měli objet co nejvíce. Kromě středočeských závodů nás totiž čeká ještě Vodňanský Kapr, kterého si kvůli skvělé atmosféře určitě nechceme nechat ujít (a proto je taky označený jako jedna z hlavních společných akcí).

V listopadu pak následují běžecké krosy, hlavně Velká Kunratická.

Většina závodů už je v oddílovém přihlašovacím systému, jakmile budou pořadateli otevřené přihlášky, můžete se na ně registrovat.

PS: účast na více závodech za sebou má ještě jeden pozitivní efekt. Děti se díky častější frekvenci závodění začnou na mapě lépe „chytat“, začne se jim víc dařit a bude je to bavit ještě o něco víc než dosud.

 

Termínovka závodů a oddílových akcí na podzim 2013

14. – 15.9.           OB – ŽA                      Šemanovice (Kokořínsko) – celostátní závody, největší závody v regionu (obsazeno)

25.9. (st)             OB                              Praha – Krčák, dětské štafety (čekáme na rozpis, bylo by místo našeho tréninku)

5.10.                   OB – PŽ                       Praha 4, městský sprint

6.10.                   OB – PŽ                       Cukrák, klasická trať

12./13.10.         OB – Kapr                    Krtely u Vodňan (akce na celý víkend, společné ubytování, 2 závody, odpoledne možný výlet)

19.10.                 OB – PŽ                       Horní Bezděkov (u Kladna), krátká trať

20.10.                OB – PŽ                       Sulice (u Jesenice, Pha - východ), klasická trať

27.10.                 OB – PŽ                       Hartošice (Benešov), krátká trať

28.10.                 OB – PŽ                      Beroun, sprint

3.11.                   Salomon kros               Praha – Motol 

10.11.                 Velká Kunratická        Praha – Kunratice

                            Vánoční besídka/rodinný oddílový přebor

                            Zimní soustředění

Pozn. V přihláškovém systému jsou navíc i dva závody, které jsou spíše pro dospělé: MČR štafet a noční štafety Hulk Cup. Pokud by měl někdo zájem, tak se hlaste. Je ale potřeba postavit společnou 3-člennou štafetu.

 

Doplňující informace k akcím:

Tučně označené akce – jde o hlavní akce tohoto období, kterých by se měly účastnit všechny děti. Chceme se zde ukázat v plné síle a také rozvíjet náš týmový duch a dětskou partu. Jedná se většinou o akce v blízkosti Dobříše, na těchto závodech se trenéři budou věnovat dětem v plném rozsahu dle potřeby.

Ostatní akce – doporučené akce pro všechny děti, které to baví a chtějí jezdit častěji. Oddíl zajistí jejich přihlášení na závod, trenéři se ale už nebudou věnovat dětem v plném rozsahu, protože tam většinou budou sami závodit, příp. mohou být na jiných závodech a nebudou tam třeba všichni. Na těchto akcích se proto očekává větší zapojení jednotlivých rodičů a samostatnost dětí (děti se samy postarají o svůj start apod.).

 

—————

Zpět