To byl World Orienteering Week v podání OK Dobříš na Skalce nad Mníškem

28.05.2024 22:07

V neděli 26.5. jsme uspořádali v rámci Světového týdne orientačního běhu veřejnou akci ve velmi pěkném prostředí barokního areálu Skalka nad Mníškem pod Brdy a do celosvětové statistiky účastníků jsme přispěli číslem 33 .

Pro nejmenší účastníky jsme měli nachystaný ZVÍŘÁTKOVÝ ORIENTAČNÍ BĚH. Podle průkazky děti hledaly různá lesní zvířátka a jejich nalezení v daném pořadí si označily pomocí razících kleští.

Pro všechny věkové kategorie pak byly připravené celkem tři OB TRATĚ v nejbližším okolí areálu, od velmi snadné po cestách až po těžší, kdy kontroly byly umístěné v terénu mimo cesty. Tratě bylo možné absolvovat jednotlivě, ale i ve větších skupinách. Razilo se opět kleštěmi do průkazky.

Beze sporu největším lákadlem pro malé i velké byl ORIENTAČNÍ LABYRINT – bludiště. Tady si příchozí mohli vyzkoušet, jak fungují elektronické čipy a porovnat si svůj čas s ostatními členy rodiny. To často probudilo soutěživost i mezi rodiči. Opět jsme měli tratě různých obtížností. Běhalo se od té nejjednodušší až po tu nejtěžší, za sluníčka i v dešti, a často tak dlouho, dokud se to nepovedlo bez jediné chybičky.

Věříme, že si všichni zpestření nedělního výletu na Skalku orientačním během užili. Nám se to rozhodně líbilo a budeme se těšit na setkání s vámi při dalších akcích!

Tou nejbližší bude DEN DĚTÍ A RODINNÝ PIKNIK v Mníšku pod Brdy tento pátek 31.5., kde určitě najdete i stanoviště OK Dobříš!

Trenéři OK Dobříš

 
Víc fotek na oddílovém Facebooku!
 
 

 

—————

Zpět