Tipy a doporučení k přihláškám a účasti na závodech

14.09.2014 11:01

Závodů je v sezóně hodně, účast na nich zabere dost času a také administrativa spojená s přihláškami je čím dál náročnější. Zde je pár rad a zkušeností, co dělat i nedělat.

Společná doprava na závody

Vzájemné svážení dětí na tréninky už celkem funguje, podobně si můžeme pomáhat i při dopravě na víkendové závody. Ne každý rodič může jezdit na všechny oddílové akce, ale když děti chtějí, zkuste se domluvit více rodin mezi sebou a naplánovat si společnou dopravu. Pomoci v tom může i oddílový přihláškový systém, kde si už při zadávání účasti na závodě vyplníte, kolik volných míst nabízíte nebo naopak poptáváte. Stačí se pak podle toho domluvit.

Kompletní profil v přihláškovém systému

Pro účely vzájemného domlouvání se hodí mít ve svém uživatelském profilu potřebné údaje – mail, telefon apod. Základní kontakty jsou přístupné všem ostatním členům oddílu, takže už příště budete vědět, kde nalézt telefon na někoho, kdo nabízí třeba právě volné místo na víkendové závody.

Termíny přihlášek na závody a pozdní přihlášky

Závody jsou v přihláškovém systému zadané dopředu na celé jaro či podzim, můžete si tedy podle toho naplánovat své víkendy. Pár dní před uzavřením přihlášek chodí navíc mailem všem dosud nepřihlášeným upozornění na blížící se termín uzávěrky. Pokud se přihlašujete až po termínu, je to sice většinou možné, ale přináší to všem zbytečné komplikace a také startovné je většinou dražší (kategorie HDR, P a T obvykle bez navýšení). Oddíl proplácí dětem pouze původní startovné, navýšení si hradí každý sám. Přihlášku i po termínu provádějte standardně přes oddílový přihláškový systém. Pokud není vyčerpána kapacita závodu, posíláme dohlášku automaticky pořadatelům.

Odhlášky ze závodů

Pokud z nějakého důvodu nemůžete přijet, čím dříve dáte vědět, tím lépe. Těsně před závody už to většinou nejde zrušit a bude vám naúčtováno zbytečně zaplacené startovné, příp. další výdaje. I tak ale prosím posílejte své omluvenky, ať víme, že vás nemáme čekat. V případě omluvy ze zdravotních důvodů u dětí náhradu startovného nevyžadujeme. Omluvenky nejlépe telefonicky/SMS i mailem Janě Nové, při odhlášce těsně před závodem také svým trenérům/kám.

Akce s ubytováním

Na vícedenní závody a soustředění automaticky objednáváme všem přihlášeným společné ubytování, info o podmínkách (odkaz na ubytovnu, cena) je vždy na webu nebo v přihláškách. Pokud z nějakého důvodu ubytování nechcete, je třeba to uvést do poznámky v přihlášce. Zbytečně se tím ale vyřazujete z oddílové party a přicházíte o spoustu společných zážitků. Co se ubytování týče, vždy se snažíme o kompromis mezi slušnou úrovní a slušnou cenou.

Žádost o společný start a další doplňující informace

Přidělování startovního času se řídí pravidly OB, startovní listina se losuje a závodníci jedné kategorie startují po sobě. Nemá proto smysl chtít po pořadatelích společný start celé rodiny, není možné tomu vyhovět. Jediné, kdy se pořadatelé snaží vyjít vstříc, jsou oddělené starty rodičů hlídajících malé dítě (jeden startuje na začátku, druhý na konci startovky). Chcete-li si start dospělého přizpůsobit startu dítěte, hlaste se do kategorie P nebo T, které mají obvykle volný čas startu (ani to ale neplatí vždy). Volné starty bývají také u kat. HDR (rodiče s dětmi).

Při vyplňování přihlášek také odlišujte doplňující „poznámku do knihy“ (informace pro ostatní členy oddílu, např. o dopravě, ubytování pro dalšího člena rodiny apod.) a „vzkaz pořadateli“ (např. žádost o oddělený start). Požadavek na zapůjčení čipu není třeba uvádět, počítáme s tím automaticky u každého, kdo nemá vlastní.

 

Pokud hlavně občasní závodníci nebo nováčci potřebují v něčem poradit, stačí se ozvat. Základní ovládání přihláškového systému si můžete nastudovat v jednoduchém manuálu.

 

Na viděnou opět na závodech – brzy, pravidelně a bez zbytečných nedorozumění :-)

 

PS: pro nové členy ještě důležitá informace ke startovnému na závodech:

  • Děti, které jsou členem oddílu a platí oddílové příspěvky, mají startovné na závodech placené oddílem (z oddílového rozpočtu a také díky podpoře z dobříšského fondu sportu)

  • Pokud chtějí přihlásit na závody někdy i rodiče nebo sourozenci (kteří neplatí členské příspěvky), je to také možné, startovné doplatí při závěrečném vyúčtování celé sezóny

 

 

—————

Zpět