Termínovka závodů a oddílových akcí

12.10.2017 12:21

Od září do listopadu probíhá o víkendech podzimní část závodní sezóny, kde máme skvělou příležitost vyzkoušet si naostro vše, co se učíme na trénincích. Pro nejmenší děti a nováčky jsou závody vhodným doplněním zkušeností a nasátím té správné sportovní atmosféry. Starší děti se už snaží uspět nejen v jednotlivých závodech, ale i v celkovém hodnocení středočeského žebříčku. A ty nejlepší čeká start na mistrovství republiky! Pro všechny je tedy důležitá pravidelná účast na závodech. Proto i na podzim vypisujeme prémii pro všechny aktivní účastníky, a to nejen děti, ale opět i dospělé. Většina závodů je jednodenních, v programu je ale také oblíbená víkendová akce Vodňanský Kapr v jižních Čechách. Takže sledujte přihláškový systém, ať vám nic neuteče.

 

Kalendář hlavních akcí

30.9.        OB – StčŽ         Jíloviště, klasická trať

1.10.        OB – StčŽ        Stochov (Kladno), sprint

14. – 15.10.    OB – Kapr   Vodňany (akce na celý víkend, společné ubytování, 2 závody, odpoledne možný výlet)

21.10.        OB – StčŽ         Babice (u Kamenice), krátká trať

22.10.        OB – StčŽ       Babice (u Kamenice), krátká trať

5.11.        OB – StčŽ        Liščí rokle (Slaný), krátká trať

12.11.        kros                 Praha – Kunratice, Velká Kunratická

25. - 26. 11.        Zakončení sezóny (sportovně-společenská akce pro děti- žlutá a červená skupina, bez rodičů)

2. – 3.12.    Vánoční besídka/rodinný oddílový přebor - zrušeno, vánoční besídka proběhne v komornější podobě na posledním tréninku před vánoci (20.12.)

19. – 21.1.    Zimní soustředění Šumava

StčŽ – oblastní (pražský a středočeský) žebříček

 

Závody a jiné akce celostátní úrovně

9. – 10.9.        ŽB         Písek, závody ŽB, klasická trať a krátká trať

16. – 17.9.      ČP št.     Jičín, štafety, příprava na MČR družstev

23. – 24.9.       MČR       Skalní brána (Liberec), klasická trať

7. – 8.10.        MČR        Králíky, MČR štafet a družstev, start v rámci oblastního žákovského výběru, postavíme také oddílové veteránské štafety

 

Další důležité informace a vysvětlivky:

 

Minimální účast na závodech a tučně označené akce

V programu jsme vybrali několik nejzajímavějších závodů, které bereme jako hlavní oddílové akce – ty tučně označené. Jde o jednu akci měsíčně, což by měla být povinná účast všech dětí z oddílu. Ne vždy je samozřejmě možné se zúčastnit, ať už z rodinných či zdravotních důvodů. Pak je možné vyrazit a získávat závodní zkušenosti na jiných akcích. Účast na minimálně 2 závodech z celé podzimní sezóny je ale pro děti povinné minimum, abychom věděli, že svou účast v oddíle myslí děti i jejich rodiče vážně.

 

Speciální oddílová prémie pro všechny aktivní

Je vypsána speciální prémie pro všechny členy oddílu, kteří se během podzimu zúčastní min. 5 závodů (viz termínovka – 5 z 8 celkem) – bez ohledu na výsledek, rozhoduje pouze účast, týká se dětí i dospělých. Prémie: běžecká čelenka nebo ponožky v oddílovém designu (omezený výběr velikostí). Není možné si tuto věc koupit, pouze zasloužit :-)

 

Oblastní (středočeský) žebříček – podzim

Hlavní závody pro kategorii žactva (HD12 a 14) s možností vyběhnout lic. B. Do oblastního žebříčku se počítají 3 nejlepší výsledky z celkem 5 závodů. Je tedy třeba mít alespoň 3 závody, ideálně 4, aby bylo možné škrtnout nejhorší výsledek.

Pro všechny, kdo si na jaře či na podzim vyběhnou licenci B nebo dokonce A, platí další speciální prémie – běžecké boty Salomon od našeho partnera.

—————

Zpět