Termínovka závodů a oddílových akcí na podzim 2015

31.08.2015 23:42

Od září do listopadu probíhá o víkendech podzimní část závodní sezóny, kde máme skvělou příležitost vyzkoušet si naostro vše, co se učíme na trénincích. Pro nejmenší děti a nováčky jsou závody vhodným doplněním zkušeností a nasátím té správné sportovní atmosféry. Starší děti se už snaží uspět nejen v jednotlivých závodech, ale i v celkovém hodnocení středočeského žebříčku. Pro všechny je tedy důležitá pravidelná účast na závodech. Proto i na podzim vypisujeme prémii pro všechny aktivní účastníky, a to nejen děti, ale opět i dospělé. Většina závodů je jednodenních, v programu je ale také oblíbená víkendová akce Vodňanský Kapr v jižních Čechách. Takže sledujete přihláškový systém, ať vám nic neuteče.



Kalendář hlavních akcí

19.9. OB – StčŽ Mrákavy (Kladno), klasická trať

20.9. OB – St莠   Krňany (Benešovsko), krátká trať

3.10. OB – StčŽ Řevnice, klasická trať *

4.10. OB – StčŽ Řevnice, krátká trať *

17. – 18.10. OB – Kapr Vodňany (akce na celý víkend, společné ubytování, 2 závody, odpoledne možný výlet)

24.10. OB – StčŽ Kroučová (Krušovice), klasická trať - zrušeno, možná bude náhradní závod

25.10. OB – St莠 (LME), krátká trať

1.11. kros Praha - Motol , Salomon Trail Running Cup

8.11. kros Praha – Kunratice, Velká Kunratická

Vánoční besídka/rodinný oddílový přebor (termín bude upřesněn)

Zimní soustředění (termín bude upřesněn)

StčŽ – oblastní (pražský a středočeský) žebříček

* - povinný závod pro nové zájemce (je to u nás na Brdech, tj. nejbližší závody z podzimní sezóny)



Závody celostátní úrovně

5. – 6.9. ŽB Částkov (u Tachova), závody ŽB/ŽA krátká a klasika

12. – 13.9. štafety Jihlava, přípravný závod pro výběr pro MČR štafet (děti i dospělí)

10. – 11.10. MČR Vracov (u Hodonína), MČR štafet a družstev, start v rámci oblastního žákovského výběru, letos ale poprvé postavíme také oddílovou veteránskou štafetu



Další důležité informace a vysvětlivky:

Minimální účast na závodech a tučně označené akce

V programu jsme vybrali několik nejzajímavějších závodů, které bereme jako hlavní oddílové akce – ty tučně označené. Jde o jednu akci měsíčně, což by měla být povinná účast všech dětí z oddílu. Ne vždy je samozřejmě možné se zúčastnit, ať už z rodinných či zdravotních důvodů. Pak je možné vyrazit a získávat závodní zkušenosti na jiných akcích. Účast na minimálně 2 závodech z celé podzimní sezóny je ale pro děti povinné minimum, abychom věděli, že svou účast v oddíle myslí děti i jejich rodiče vážně.

Speciální oddílová prémie pro všechny aktivní

Podobně jako loni připravujeme speciální prémii pro všechny členy oddílu, kteří se během podzimu zúčastní min. 6 závodů (viz termínovka – 6 z 10 celkem) – bez ohledu na výsledek, rozhoduje pouze účast, týká se dětí i dospělých. Prémie: pravděpodobně běžecká čelenka v oddílovém designu. Není možné si tuto věc koupit, pouze zasloužit :-)

Oblastní (středočeský) žebříček – podzim

Hlavní závody pro kategorii žactva (HD12 a 14) s možností vyběhnout lic. B. Do oblastního žebříčku se počítají 3 nejlepší výsledky z celkem 5 závodů. Je tedy třeba mít alespoň 3 závody, ideálně 4, aby bylo možné škrtnout nejhorší výsledek.

Pro všechny, kdo si na jaře či na podzim vyběhnou licenci B nebo dokonce A, platí další speciální prémie – běžecké boty Salomon od našeho partnera.
 

—————

Zpět