Termínovka závodů a oddílových akcí na podzim 2014/v zimě 2015

23.10.2014 22:19

Aktualizace - úprava podmínek pro získání odměny za aktivní účast na závodech a doplnění termínů vánoční besídky a zimního soustředění.

Od září do listopadu probíhá o víkendech podzimní část závodní sezóny, kde máme skvělou příležitost vyzkoušet si naostro vše, co se učíme na tréninkách. Pro nejmenší děti jsou závody vhodným doplněním zkušeností a nasátí té správné sportovní atmosféry. Starší děti se už snaží uspět nejen v jednotlivých závodech, ale i v celkovém hodnocení středočeského žebříčku. Pro všechny je tedy důležitá pravidelná účast na závodech. Abychom ji podpořili, připravili jsme pro všechny aktivní děti zajímavé odměny. A navíc tuto motivaci rozšiřujeme i na běhající rodiče! Součástí podzimního závodního programu jsou nejen jednodenní orienťáky, ale i vyhlášená víkendová akce (Kapr) nebo pro zpestření dva čistě běžecké krosy.

Kalendář akcí

14.9.           OB – St莠      Hartošice (Benešovsko), krátká trať
20.9.          OB – St莠      Krňany (Benešovsko), klasická trať
21.9.           OB – St莠      Praha – Háje, městský sprint
24.9. (st)   OB                  Praha – Krčák, oblastní přebor štafet žactva (místo tréninku)
4.10.           OB – St莠      Šemanovice (Kokořínsko), klasická trať - pro závod byla stanovena omezená kapacita, hlaste se co nejdřív
5.10.           OB – St莠      Šemanovice (Kokořínsko), krátká trať - závod byl pro naši oblast zrušen (možnost běžet jako trénink mimo výsledky)
18. – 19.10. OB – Kapr    Vodňany (akce na celý víkend, společné ubytování, 2 závody, odpoledne možný výlet), v tomto termínu je i závod StčŽ (Kamenice)
1.11.           OB – St莠      Mšec (Slaný), klasická trať
2.11.           kros                Praha - Motol , Salomon Trail Running Cup
9.11.          kros                Praha – Kunratice, Velká Kunratická
21.12. (neděle odpo)       Vánoční besídka/rodinný oddílový přebor, Dobříš - hala
16. - 18.1.                          Zimní soustředění, Šumava

StčŽ – oblastní (pražský a středočeský) žebříček

Závody celostátní úrovně:

6. – 7.9. ŽB  Proseč (u Hlinska), závody ŽB krátká a klasika
11. – 12.10. MČR  Plzeň, MČR štafet a družstev, start v rámci oblastního žákovského výběru, možno postavit oddílovou veteránskou štafetu

Závody celostátní úrovně se týkají především dětí z červené skupiny (těch nejaktivnějších), na MČR družstev budou děti v kategorii žactva nominovány do krajského výběru, šanci mají ti nejlepší v krajském žebříčku a účastníci Vyzývacího poháru 2014.

 

Další důležité informace a vysvětlivky:

Minimální účast na závodech
V programu jsme vybrali několik nejzajímavějších závodů, které bereme jako hlavní oddílové akce – ty tučně označené. Jde o jednu akci měsíčně, což by měla být povinná minimální účast všech dětí z oddílu. Ne vždy je samozřejmě možné se zúčastnit, ať už z rodinných či zdravotních důvodů. Pak je samozřejmě možné vyrazit a získávat závodní zkušenosti na jiných akcích. Účast na minimálně 2 závodech z celé podzimní sezóny je ale pro děti povinné minimum, abychom věděli, že svou účast v oddíle myslí děti i jejich rodiče vážně.

Speciální oddílová prémie
Podobně jako loni připravujeme pro všechny děti, které se během podzimu zúčastní min. 6 závodů (viz termínovka – po problémech s přihláškami na Kunratickou a zrušení jednoho oblastního žebříčku snížen počet závodů nutných pro získání prémie na 6 z původních 7 z 11 celkem, loni 7 z 10) – bez ohledu na výsledek, rozhoduje pouze účast. Kromě dětí rozšiřujeme tuto motivaci i na dospělé – za stejných podmínek. Prémie bude exkluzivní a nebude možné ji získat jinak než jako oddílovou odměnu.  Možná ji představíme během podzimní sezóny, možná až na oddílové vánoční besídce :-)

Oblastní (středočeský) žebříček – podzim
Hlavní závody pro kategorii žactva (HD12 a 14) s možností vyběhnout lic. B. Do oblastního žebříčku se počítají 4 nejlepší výsledky z celkem 7 závodů. Je tedy třeba mít alespoň 4 závody, ideálně 5, aby bylo možné škrtnout nejhorší výsledek.

—————

Zpět