Středočeský jarní žebříček mládeže - gratulace novým Béčkařům. LODM 2022. Julie B. nominována na ME dorostu v Maďarsku.

16.06.2022 12:57

Milí závodníci!

Byl zveřejněn finální Středočeský jarní žebříček žactva a mládeže pro rok 2022, gratulujeme novým držitelům licence B a mnoha výborným umístěním mezi pomyslnými "medailisty".

Započítávaly se 4 závody ze 7 (2/3). Výsledky jsou zde .

Celkové výsledky jarního žebříčku budou vyhlášeny na prvním podzimním oblasťáku 4.9. (závod na klasice, pořádá DKP) - tak se nezapomeňte přihlásit a také vyčkat na vyhlášení ! V D16 obsadily Bětka Kašparová a Annabelle Magazu 1. resp. 2. místo, v H14 Lukas Magazu a Ondra Matys 1. resp. 2. místo, v H16 Přemek Žižka 2.místo a v H18 Jenda Jiras 2.místo.

Další šance k zisku či potvrzení licence B máte na podzim - z podzimního žebříčku, na letních závodech, ti starší i ze Žebříčku B nebo z podzimního Mistrovství republiky na klasice. Z MČR a ŽA-ŽB lze získat i licenci A, stejně jako z některých letních vícedenních závodů.

OK Dobříš si stojí dobře i v soutěži družstev Středočechů - v žactvu jsme 2. (1.KAM, 2.DOR, 3.RIC) a v dorostu 1. (1.DOR, 2.RIC, 3.KAM). O výsledky družstev se zasloužily všechny děti, které pilně závodily a reprezentovaly oddíl.

A protože i rychlostní parametry orientačního běžce jsou podstatné pro dobrý výkon, protože kdo je fyzicky dobře připravený, nedělá chyby z únavy, již ve středu 22.6. vás čeká terénní měřený okruh na Vlašce. Tak si přijďte otestovat svůj rychlostní vývoj - děti, mládež i rodiče :-)

Na konci června budeme fandit Středočechům na Letní olympiádě dětí a mládeže v Olomouci, 26.-30.6., tentokrát bez zástupce OK Dobříš, konkurence je veliká a běží z kraje vždy jen 2 z kategorie. Na poslední LODM v r. 2019 nás reprezentovala Julie Bambousková. Odkaz na web LODM 2022 zde.

Dlouholeté tréninkové úsilí korunovala Julie nejen mistrovským titulem na MČR na KT, ale i čerstvou nominací za Českou republiku v D16 na nadcházejícím Mistrovství Evropy dorostu v Maďarsku 2.-4.7.2022. Držme palce!

A pak již závěrečný oddílový rozlučkový trénink a prázdniny - pro většinu z nás neodlučně spojené s orientačním během a letními závody.

Za trenéry žactva

Jana Bochenková

 

 

—————

Zpět