Stánek orientačního běhu na Dětském dni v Mníšku pod Brdy 2.6.2023

10.06.2023 08:41

V pátek 2.června odpoledne oslavily děti svůj svátek na školním hřišti ZŠ Mníšek pod Brdy. 2.ročník super akce zorganizovalo město Mníšek pod Brdy ve spolupráci se ZŠ Mníšek p.B. Komenského 420 a spolkem BIOS fit. Své stanoviště měly na hřišti mníšecké spolky a organizace a nechyběli ani orientační běžci z OK Dobříš, vždyť skoro třetina členů pochází z Mníšku a okolí.

 

Zážitkové odpoledne přibližuje obrazová fotogalerie na oddílovém rajčeti zde.

(Použité foto – Blanka Hrušková, Lenka Živná).

 

Na děti, kterých přišlo několik stovek, čekalo na hřišti 13 stanovišť, za jejichž absolvování děti obdržely razítko do kartičky a v cíli razítka děti proměnily za sladkou odměnu. A jak se děti bavily, co na děti čekalo? Kromě orientačního běhu např. skládání papírových origami, poznávání listů stromů, procvičování paměti, malování planet a hvězd na dlaždice, slalom s míčem a střelba na branku a spousta dalších zajímavých úkolů. Kromě plnění úkolů mohly řádit na tygří maxi skluzavce, skákacím hradu Včelky Máji nebo na nafukovací překážkové dráze z Jurského parku. Dále se mohly svézt na koních a seznámit se s posláním canisterapeutických psů. S ukázkami techniky přijeli mníšečtí hasiči, záchranáři, městští a státní policisté.

Po celou dobu akce se na pódiu i před ním odehrával kulturní program, skládající se ze spousty příjemných písniček a sportovních tanců, který si pro děti připravily samy děti.

Stanoviště OK Dobříš zorganizovala Blanka Hrušková ve spolupráci s Markétou Žižkovou a Pavlem Jirouškem. A že to byl fičák! Zvířátkový OB absolvovalo cca 90 dětí, opravdu těch nejmenších. Na linii se vypravilo 137 dětí a 29 starších dětí se vypravilo na skutečnou trať v okolí pavilonu. Starší děti měly na kontrolách vlajky různých zemí, které měly určit a zapamatovat si je - když už byla tématem dne „Cesta kolem světa“. Díky, trenéři, za vydařenou a nápaditou propagaci orientačního běhu!


Velké poděkování patří všem organizátorům, především místostarostce Mníšku p.B. paní Daniele Páterové, která měla nad akcí osobní patronát. Děti se už jistě těší na příští Dětský den :-)

 

—————

Zpět