Společné víkendové akce OK Dobříš – jaro 2012

08.03.2012 21:44

Připravili jsme program doporučených společných akcí, které se konají o víkendech, abyste si mohli včas rezervovat termíny v kalendáři. Od začátku jsme počítali s tím, že kromě tréninků během týdne by se děti měly účastnit i víkendových akcí, které by měly být zhruba jednou měsíčně. Na tréninky chodí děti vzorně, ale teprve na závodech je to to pravé dobrodružství a pořádná zábava :-)

Letos na jaře je ale vhodných závodů okolo Dobříše o něco víc, tak určitě nechceme děti omezovat, pokud je závodění bude bavit a rodiče budou ochotni s nimi na závody jezdit. Pro lepší orientaci jsme akce rozdělili na důležitější (označené tučně), kterých by se děti měly účastnit, a ty ostatní pro ty, kdo chtějí jezdit všude.

Kromě toho bychom také chtěli rodičům doporučit, aby vytáhli sportovní oblečení a zkusili někdy vyrazit do lesa s námi. Určitě vás to bude bavit víc než jen čekat na děti v cíli. A jednoduché tratě pro začátečníky jsou na každém závodě, přihlášku vám zajistíme v rámci oddílu.

Program závodů – 1. polovina roku 2012

20. – 22.1.   pá – ne   soustředění běžky, Zadov

18.3.            ne           OB trénink s mapou v lese, Mníšek p. B. (důležitá příprava na jarní závody)

25.3.            ne           závody OB, Středočeský žebříček, Jablonná (cca 15 km od Dobříše)

31.3.            so            závody OB, Středočeský žebříček, sprint, Praha – Spořilov

7. – 9.4.      so – po    Velikonoční soustředění (Český ráj)

15.4.            ne           závody OB, Středočeský žebříček, Březina (u Rokycan)

22.4.            ne          závody OB, Středočeský žebříček, Lipence (Cukrák)

28.4.            so           Jarní běh pro zdraví, Vlaška (Dobříš)

1.5.              út           závody OB, Středočeský žebříček, sprint, Praha – Háje

5. – 8.5.       so - út     MTBO (orientační závody na horských kolech, program bude upřesněn), Řitka, Kytín

16.5.            st            krajské finále Přeboru škol v OB (od ročníku narození 2002), Praha – Suchdol, nutno koordinovat i se školou

květ. – červen středy odpo   Pražský přebor žactva   kolize s našimi tréninky, zřejmě využijeme jen některý v jižní části Prahy

2.6.              so           Brdman Cross, společně s rodiči (termínová kolize s velkými OB závody)

16.6.            so           rafty na Sázavě (alternativní program: společný výlet na kolech po Brdech, příp. skály a základy lezení po skalách)

Léto

24. – 26.8.   pá - ne  Pěkné prázdniny v Českém ráji, zřejmě Malá Skála

 

Doplňující informace k akcím:

Tučně označené akce – jde o hlavní akce tohoto období, kterých by se měly účastnit všechny děti. Chceme se zde ukázat v plné síle a také rozvíjet náš týmový duch a dětskou partu. Jedná se většinou o akce v blízkosti Dobříše, na těchto závodech se trenéři budou věnovat dětem v plném rozsahu dle potřeby.

Ostatní akce – doporučené akce pro všechny děti, které to baví a chtějí jezdit častěji. Oddíl zajistí jejich přihlášení na závod, trenéři se ale už nebudou věnovat dětem v plném rozsahu, protože tam většinou budou sami závodit, příp. mohou být na jiných závodech a nebudou tam třeba všichni. Na těchto akcích se proto očekává větší zapojení jednotlivých rodičů a samostatnost dětí (děti se samy postarají o svůj start apod.).

Pozn.: na závody je třeba se hlásit většinou minimálně týden předem, budeme to připomínat emailem i na našem webu. Rozdělení do kategorií udělají trenéři podle náročnosti závodu a zkušeností dětí.

—————

Zpět