Sněhové radovánky na Šumavě a plány na 2016

29.01.2016 10:53

Parádní sníh, stopy, ubytování, jídlo ... a vůbec celková atmosféra - to byly kulisy prvního letošního soustředění OK Dobříš. Lyžařský víkend na Horské Kvildě se prostě povedl. Večer jsme také probrali oddílové plány na rok 2016, najdete je na konci tohoto článku.

Program zimního soustředění byl tradiční - taková malá lyžařská univerzita v kostce. První fáze v sobotu dopoledne - připomenutí správné běžecké techniky a rozježdění. Odpoledne - pořádný výlet, tentokrát navíc se zvířecí tématikou (někdo na chlupatý horský skot, někdo dokonce na jeleny). V neděli pak prestižní biatlonové štafety, letos dokonce na vlastních stopách projetých rolbou jen pro nás :-) Takový servis jsme tedy ještě neměli!

Odpoledne vyhlášení vítězů, úklid a odjezd. Jen několik největších borců vyrazilo ještě znovu do stopy. A dobře udělali, pondělní obleva odnesla zimní idylu nejen z nížin, ale z velké části i na horách. Dost možná jsme si tak užili jeden z nejlepších víkendů této zimy.

V sobotu odpoledne a večer se našlo trochu času i na mapovou teorii a taky na oddílovou poradu. Kdo nemohl být přitom, může si projít hlavní materiály dodatečně sám:

Mapová teorie (var. hlavně pro starší děti a dospělé) - na úvod klasická hlavní pravidla (jisté body, postupy po liních apod.), v druhé části pak cvičení na volbu dlouhých postupů, vč. ukázek z MČR na klasické trati (srovnání voleb nejlepších českých eliťáků): soustredeni Sumava_mapova teorie_volby postupu.pdf (5,5 MB)

Hodnocení 2015 a plány na 2016 - především druhá část prezentace s informacemi o hlavních aktivitách letošního roku je důležitá. První akce už se blíží, nebo aspoň přihlášky na ně. Tak ať víte vše včas: OK Dobris_hodnoceni a plany 2016_Kvilda.pdf (5,2 MB)

Termínovka oddílových akcí - předběžná verze závodů a jiných oddílových akcí na jaro/léto 2016: Terminovka OK Dobris_jaro 2016.pdf (217,2 kB)
Všechny akce najdete už také v přihláškovém systému.

Svazová (středočeská) termínovka OB závodů, pokud chce někdo větší záběr: Termínovka SO 2016.pdf (25 kB)

 

Postupně se také objevují i první fotky a tentokrát i videa (jízda "vlastní" rolby byl určitě výjimečný zážitek:-), tak sledujte naši fotogalerii.

A zase někdy v bílé stopě!

Skol!

 

PS: Už za měsíc a půl nás čeká další oddílová akce, takže pilně trénujte, ať jste na jaře pěkně rozběhaní.

—————

Zpět