Republikový festival žactva a MČR na KT

09.06.2024 18:51

O proběhlém víkendu se konalo jak MČR na KT u Žihle, tak také Republikový festival žactva v Liberci.

Na RFŽ vyrazila STČ výprava a my jsme byli její součástí. Z DOR vyrazili Štělán Jiroušek, Kevin Gregor, Katka Havlíčková, Sofča Magazu a Tomáš Etrych. V sobotu se začalo sprintem, kde se nám podařilo vybojovat dvě třetí místa (Zuzka Bartůňková v D12, Sára Šunková v D14) a jedno šesté místo (Štěpán Jiroušek v H13). Odpoledne na nás čekal OB sedmiboj, a následující disciplíny - překážková dráha, lighttrainer (dotyky barevných polí), paměťák, indoor orienťák, labyrint, miniOB  na přesnost čtení popisů a krátká soutěž na překonatelené a nepřekonatelné značky sprintového klíče. Bylo to skvělé a náročné. Večer v sobotu jsme ještě zvládli krátkou hru na výdrž na slackline a fotohru. Ta byla skvělá a všechny oblasti si ji moc užily. V neděli byly na pořadu tříčlenné štafety. V nich se všichni naši borci snažili seč jim síly stačily, a vyběhli si jedno osmé a jedno dvanácté místo.

Všichni si to moc užili, a příští rok by bylo skvělé, kdyby z DOR jelo daleko více dětí a podpořili jsme STČ výpravu k lepším výsledkům.

Pár fotek z RFŽ je zde.

 

O víkendu se také konalo MČR na KT. MČR se běželo v krásných smrkových lesích s hodně skalnatými prvky, pruhy hustníků a někdy záludnými vodnímí rýhami. V sobotní kvalifikaci si účast v finále A vyběhli Bára Housková v D18 a Jonáš Etrych v H16. Dařilo se i našemu odrodilci Matoušovi Petrilákovi, který se dostal do H20A. 

Do finále B se dostali Annabelle Magazu v D18, Lukas Magazu v H16, Tonda Jiras v H18 a Martin Snížek a Kuba Janda v H20.

V neděli se všichni postavili na start finálových běhů. Nedělní mapa byla více v kopcích s většími skalnatými prvky, ve kterých byla důležitá přesná orientace, obecně byl terén více technicky náročný, než byl v sobotu. Bohužel se ale našim borcům ve finále A příliš nedařilo, Bára Housková neměla správné ražení a Jonáš Etrych se umístil na 24 místě. Ve finále B se nejvíce dařilo Tondovi Jirasovi, který doběhl na 14 místě. 

Budeme našim borcům držet palce na dalších důležitých závodech, určitě se jim bude dařit lépe.

za trenéry a běžce

Tomáš a Jonáš Etrychovi

—————

Zpět