Prázdninové závody

27.08.2014 07:25

Letní závody, to je hlavně spaní venku pod stanem, několik dní non-stop v přírodě, spousta zábavy s kamarády, koupání, borůvky, zajímavé terény, výlety po okolí, večery u ohně s kytarou … Aktualizováno ... Vybrali jsme dva z letošních nejzajímavějších prázdninových závodů, kam chceme vyrazit jako celý oddíl. Hlavním závodem by byla Cena východních Čech na konci prázdnin. Kdo chce závodit víc nebo by se mu srpnový termín nehodil, může se zúčastnit také 3-denních závodů na začátku prázdnin.

 

Cena východních Čech

Termín: 29. – 31.8. (první etapa v pátek odpoledne od 15 hod.!)

Místo: Radvanice (GPS 50° 34' 33.925" N, 16° 3' 19.697" E), severovýchodní Čechy. Cesta z Dobříše je na cca 3 hod. + zácpa přes Prahu). Závody se hodnotí společně všechny tři etapy, takže kdo nestihne páteční start, má už trochu smůlu.

Ubytování: na louce ve stanech v centru závodu s potřebným vybavením (WC, provizorní sprchy, občerstvení), doporučujeme teplý spacák nebo spodní prádlo, noci už jsou chladné.

Charakteristika: mapově i fyzicky náročné terény (kopce, kameny) z loňského juniorského mistrovství světa. Tradiční letní závody s velkou konkurencí především v dětských kategoriích. V žákovských kategoriích je možné si vyběhnout závodní licenci. Po závodech možnost výletů např. do Adršpachu.

Přihlášky: do 14.7.

Pokyny, startovky a další informace na webu závodu.

Peníze za startovné a ubytování dospělých vybereme na místě během závodů, děti mají akci kompletně hrazenou z dotace města Dobříše.

 

Sedmihoří

Termín: 4. – 6.7. (první etapa v pátek odpoledne od 15:30 hod.)

Místo: Mířkov u Horšovského Týna (GPS 49°36'0.619"N, 12°53'52.223"E), západní Čechy

Ubytování: na louce ve stanech v centru závodu, jednoduché zázemí – party stan s občerstvením, WC, mytí v lavorech nebo rybníku (v případě horšího počasí se umyjeme v aquaparku ve Kdyni) - zabereme společné místo pro všechny oddílové stany, bude označeno vlajkou (snad tentokrát nezapomene:-)

Charakteristika: krásné lesy s kameny, borůvčím, téměř bez podrostu, mapově zajímavé a náročné terény. Menší komorní závody na úvod prázdnin, možnost výletů do Domažlic aj.

Přihlášky: do 21.6.

Pokyny, startovky a další informace na webu závodu (pozor, posun startu v pátek už na 15:30).

 

Abychom co nejvíce podpořili účast všech členů oddílu, budou mít na letních závodech děti kromě startovného hrazené i ubytování (ve stanu v závodním kempu) – díky dotaci z Fondu sportu města Dobříše.

Takže si nezapomeňte na prázdniny vedle dovolené naplánovat i nějaké závodění a hlaste se včas, v létě není na dohlášky po termínu moc prostor.

PS: na rozběhání před závody a podzimní sezónou uděláme v posledním srpnovém týdnu na Vlašce opět veřejný mapový trénink, podrobnější informace budou na našem webu

 

—————

Zpět