Plány na rok 2015

19.01.2015 20:03

Soustředění na Šumavě máme zdárně za sebou. I přes horší sněhové podmínky jsme kvalitně potrénovali - kombinace běhání/bojovka, výlet na běžkách, biatlonové štafety ... a s běžkami se nakonec skamarádili i ti, kteří si to ještě na začátku nemysleli :-) K tomu bylo dost času i na večerní orienťáckou teorii, společnou zábavu i diskusi o plánech na letošní rok. Aby o to nejpodstatnější nepřišli ani ti, co se soustředění nezúčastnili, dáváme hlavní podklady sem na web.

 

Metodika - orientační taktika, přednáška a mapové cvičení pro dospělé a dorost

Materiál navazuje na loňský úvod do mapové teorie (viz úvod této prezentace). Základy správné orienťácké taktiky jsou pořád stejné, ať běžíme H10 nebo H21, na závodě ve středních Čechách nebo někde v zahraničí. Tedy jistý bod před kontrolou a volba bezpečného postupu pomocí různých linií a sledování postupových bodů. Abychom si ukázali, že stejná taktika funguje i na těch nejtěžších tratích, vypůjčili jsme si pár ukázek od českých reprezentantů. Součástí plánování postupu by pak měla být schopnost vytvoření spolehlivého navigačního schématu, kterým si i hodně složitý postup můžeme zjednodušit.

Vypadá to možná složitě, ale funguje to a dá se to naučit. Pro zájemce o opakování či samostudium: soustredeni Kvilda_mapova teorie.pdf

 

Plány na rok 2015

Loňský rok se našemu oddílu dařilo. Stali jsme se po všech stránkách dobře fungujícím sportovním klubem s opravdu pěknými výsledky. A to nejen těmi sportovními :-)

Výhled na následující měsíce vypadá také nadějně. Na co vše se tedy můžete těšit?

 

Nové posily OK Dobříš

Řady našich závodníků rozšířili Honza Tachezy (dosud jen hostoval), novými členy jsou také Hanka a Petr Dudíkovi, mj. "služebně" nejstarší dobříšští orienťáci, kteří dříve běhali za Beroun. A konečně po 3 letech aktivního působení coby trenéři definitivně opustili svůj mateřský pražský klub i Katka a Kamil Arnoštovi, takže další medaile už budou vozit ze závodů v barvách OK Dobříš (doufejme, že nějaké medaile ještě budou :-)

Nové tréninkové prostory

Abychom měli kde získávat nové tréninkové zkušenosti, připravujeme na jarní sezónu nový zmapovaný prostor v blízkosti Dobříše. Jedná se o území v okolí Brodců (západně od mapy Vlaška), resp. okolo vrcholu Kazatelna. Půjde o dvě na sebe navazující mapy se zajímavým terénem, máte se na co těšit.

Nové (a první) oddílové overaly

Po loňském nákupu závodních dresů přidáme letos další kousek do oddílového šatníku - tréninkovou bundu, kalhoty a zřejmě i vestu. Půjde o oblečení z lehkých funkčních materiálů, ideální pro trénink, ale i pro cestování a pobyt na závodech. Jako hlavní (a v podstatě povinné) oddílové oblečení zůstávají dresy, které je proto možné dětem zapůjčit na sezónu z oddílové rezervy a průběžně si dresy vyměňovat za větší velikost. Overal už je něco navíc, každý si proto objedná pro sebe to, o co konkrétně bude mít zájem. Abychom podpořili pořízení alespoň části kolekce, budeme dětem přispívat na pořízení oblečení částkou 250 Kč (bez ohledu na počet objednaných kusů, v případě, že dostaneme opět dotaci na naši činnost). Zkoušení velikostí a příjem objednávek bude někdy na přelomu února a března.

Oddílová termínovka

První jarní oddílová akce se koná už v neděli 15.3., poslední v polovině června a vybrali jsme několik zajímavých akcí už i na prázdniny. Nabídka závodů je hodně bohatá a rozmanitá, rozhodně bude z čeho vybírat. Většina závodů už je v přihláškovém systému (zatím neaktivní), brzy zveřejníme termínovku i v samostatném článku na webu, vč. výběru hlavních závodů, podmínek pro získání oddílové prémie apod. Jednou z nejdůležitějších akcí jara pak bude velikonoční soustředění u Máchova jezera, tak si už teď můžete rezervovat termín.

Ostatní organizační informace

Oddíl bude i v roce 2015 fungovat na stejných principech jako dosud. Především pro náruživější závodníky jsme stanovili přesnější podmínky proplácení startovného na závodech, pro ty méně aktivní se ale nic podstatného nemění. Pravidla v plném znění na stránce přihlašovacího systému.

Kompletní materiál o plánech na rok 2015 i s obrázky je k dispozici zde: OK Dobris_hodnoceni a plany 2015_Kvilda.pdf (2,3 MB) 

Do prvního jarního vyběhnutí je ale zatím ještě daleko, tak pilně trénujte, protože až se jaro zeptá ... :-)

 

—————

Zpět