OK Dobříš jede podruhé na vodu

08.06.2014 21:04

Tentokrát na „Starou řeku“, tedy Berounku. Berounka je jedna z nejhezčích a nejromantičtějších řek u nás. Protéká divokým údolím bez silnic a jiných stop civilizace. Je to klidná řeka, vhodná pro začátečníky. Aktualizováno...

Aktuální informace od kapitána Vaška:

Lodě jsou objednány podle přání,  4 šestimístné rafty, 2 čtyřmístné a 10 kanoí. V tuto chvíli jsou všechna místa v lodích obsazena.
Definitivní složení posádek doladíme na místě, počítám, že se posádky budou v průběhu plavby měnit :-).
Vše bude zapůjčeno od ASK Sport - www.pujcovna-berounka.cz. K dispozici budou různé velikosti pádel a vest, včetně dětských, vše doladíme na místě při přebírání vybavení. Na každé lodi bude vodotěsný barel na věci. Vezměte si provázky na přivázání věcí v lodi.
Sraz v pátek 13.6. na tábořišti u Dolanského mostu, noc ve vlastních stanech. Lodě budeme přebírat v sobotu ca v 10 hodin. Kdo nechce spát v kempu, může přijet v sobotu. V sobotu bude ještě potřeba převézt auta do Liblína.
Peníze za půjčení lodí budeme vybírat po akci, obdobně jako startovné - pošleme mailem částky za rodinu, zaplacení hotově nebo převodem, nejlépe do prázdnin. Poplatky za kempy atd. uhradí každý sám na místě.
Storno poplatky - pro jednotlivce, kteří na akci nedorazí, je storno ve výši 100% ceny, tedy 160,- Kč. V případě nějaké větší neúčasti je možné stornovat celou loď s poplatkem 50% půjčovného, výše storna se pak bude odvíjet podle přeskupení posádek a dohody s půjčovnou. 

A pro inspiraci ještě pár zajímavostí o Berounce.

Původní informace:

 

Podle zájmu můžeme jet na šestimístných raftech, menších rodinných raftech nebo kánoích. Začátečníkům ukážeme základní fígle ovládání lodi. Pokud se budeme držet pohromadě, bude cestou prostor na nějaké vodní hry a soutěže. Cestou se můžeme podívat na zříceniny hradů Libštejn a Krašov. Místo srazu a startu bude pravděpodobně pod Chrástem u Plzně (tábořiště Dolanský most), z Dobříše ca 70 km, cíl v Liblíně. Délka trasy je ca 20km, rychlost plavby je na Berounce ca 5 km/hod. Sraz plánujeme v pátek 13. 6. 2014, přespíme ve vlastních stanech, v sobotu nafasujeme lodě a vyrazíme na řeku. Kdo nebude chtít přespávat, může přijet v sobotu ráno. Podél řeky nevede železnice, budeme si muset pomoci a převézt auta. Kdo bude chtít, může si sjezd protáhnout ještě o neděli, úsek Liblín – Zvíkovec, dalších ca 20km. Pro splutí Berounky je nutný stav 60 cm na vodočtu v Plzni. Pokud by vody bylo málo, asi akci zrušíme.    

Základní informace:

  • termín: 14.6. (příjezd 13.6. večer)
  • lodě: k dispozici jsou šestimístné rafty Colorado (6 dospělých, nebo 4 dospělí a 4 děti),  příp. čtyřmístné rafty Kulta a plastové kanoe Vydra.  
  • cena: 160 Kč/os. (pronájem lodi a příslušenství)
  • přihlášky do 10.5. přes oddílový přihláškový systém

Pokud by byl nedostatek vody, museli bychom akci zrušit  - rozhodneme do 30.5. Další dotazy u hlavního organizátora Vaška Lorence (tel. 731522500).  

—————

Zpět