Ohlédnutí za sprintem v Mníšku pod Brdy 13.6.2021

20.06.2021 00:44

Závod oblastního žebříčku ve sprintu, který jsme uspořádali 13.6.2021 v Mníšku pod Brdy, je za námi. Výsledky jsou spočteny, stresy zapomenuty, spousta zkušeností se nám bude hodit při pořádání OŽ na klasice již letos 12.září na Kazatelně. V tomto článečku je malá rekapitulace a odkaz na fotky ze závodu v Mníšku p.B. a z pořádání.

Kvůli covidu závod vyšel až na třetí pokus, od posledního pořádání v září 2018 (Nový Knín) tak uběhly skoro tři roky. Centrum závodu ve sprintu bylo na hřišti ZŠ Mníšek pod Brdy, účastníci absolvovali tratě v uličkách města, zavítali na sídliště i na náměstí a elitní kategorie až do podzámčí.

Mapu formátu A3 v měřítku 1:4000 připravil Radim Ondráček, tratě postavila Martina Bochenková, roli hlavního rozhodčího si vyzkoušel Jindra Houska.

Závodu zařazeného do žebříčků Pražské a Středočeské oblasti a celostátního rankingu dospělých se zúčastnilo 443 běžců na měřených tratích, z toho 19 neregistrovaných běžců, dalších 20 běžců z Mníšku a Dobříše si vyzkoušelo orienťák na náborové trati.  

Když připočteme přes 30 malých dětí, které se vyřádily na zvířátkovém orienťáku, můžeme poděkovat za účast 500 závodníků všech věkových kategorií.


V jednotlivých kategoriích závodu Středočeského žebříčku zazářily i děti z OK Dobříš:

D10: 1. Barbora Blehová, 2. Laura Pecklová (obě Mníšek p.B.), D12: 3. Justýna Baštová (Čisovice), D14: 3. Alžběta Kašparová (Voznice), D16: 2. Annabelle Magazu (Mníšek p.B.) D18: 1. Julie Nentvichová (Dobříš), 2. Julie Baštová (Čisovice), H10: 1. Štěpán Jiroušek (Mníšek p.B.), 2. Adam Kašpar (Voznice), H12: 1. Jan Porsch (Mníšek p.B.), 3. Jonáš Etrych (Klínec), H14: 2. Václav Lorenc (Dobříš), 3. Antonín Jiras (Stříbrná Lhota).


Jako pořadatelé jsme si prvně vyzkoušeli organizování závodu v orientačním běhu ve městě. V „terénu“ bylo 53 kontrol, které střežilo 25 hlídačů kontrol a hlídačů přeběhů komunikací. Kontroly byly naprogramovány pro bezdotykové ražení, průběžné výsledky mohli závodníci sledovat on-line na internetu. Celý výsledkový servis zajistili naši IT borci Ondra Španěl a Jindra Houska. Zajímavostí městského sprintu je to, že kontroly nejdou zapíchnout... Za tím účelem nám šikovný tatínek Pavel Neuer poskytl 20 stojanů "čtyřnožek", na které se stojany s krabičkami připevnily.

 

Díky skvělé týmové spolupráci padesátky organizátorů – členů oddílu – se závod vydařil a závodníci odjížděli z Mníšku pod Brdy spokojeni. Díky - milí přátelé !

Poděkování patří také městu Mníšek p.B. a ZŠ Mníšek p.B. za organizační podporu a městům Dobříš a Mníšek p.B. za poskytnutí grantů na sportovní činnost, ze kterých byl závod v orientačním běhu spolufinancován.

 

Fotografie ze závodu od Honzy Hrušky:

1drv.ms/u/s!Auxo9wIuDJZFk68iyRenwIL790-x0Q?e=dsFM7e

Od Luboše Nentvicha a Libora Kálmána:

photos.app.goo.gl/Pr8YeZ7WZ645CNYQ6

A na oddílovém rajčeti „Pořadatelská fotogalerie“ (výběr fotek od Jany Bochenkové a z fotogalerií od autorů výše)

okdobris.rajce.idnes.cz/195_Poradali_jsme_OZ_-_sprint_v_Mnisku_pod_Brdy%2C_13.6.2021/

 

Za „hlavní funkcionáře závodu“

Jana Bochenková

—————

Zpět