Oddílové velikonoční soustředění

18.02.2012 11:59

Po úspěchu zimního lyžařského soutředění na Šumavě připravujeme další podobnou akci - velikonoční soustředění v Českém ráji. Mezi orienťáckými kluby je prodloužený velikonoční víkend většinou využíván pro velká klubová soustředění, která hlavně dětem pomůžou nabrat potřebné zkušenosti a kondici na jarní část sezóny.

Pro naše první velikonoční soustředění jsme vybrali terény na okraji Prachovských skal, které patří mezi nejkrásnější jak na orienťák, tak i pro normální výlety. Připojíme se k našemu spřátelenému klubu USK Praha, kde mají hodně dětí v naší věkové úrovni, takže si můžeme navzájem pomoci s přípravou tréninků a děti se také budou moci porovnat mezi sebou.

Ubytování máme rezervované v samostatných apartmánech v areálu Penzionu Diana (na svém webu mají i pár fotek), USK Praha bude v sousedním areálu asi kilometr vedle. Cena soustředění bude cca 1250 Kč na dospělého a 1100 za dítě (za celý pobyt sobota - pondělí, plná penze).

Program soustředění: příjezd v sobotu 7.4. dopoledne, odjezd v pondělí 9.4. po obědě. Čekají nás především mapové tréninky (jednoduché s fáborky pro nejmenší děti i náročnější pro starší a zkušenější), k tomu nějaké hry a závěrečné společné štafety. Dopravu můžeme zvážit podle zájmu společnou nebo individuální. V místě je orienťácká mapa, takže většinu tréninků zvládneme přímo od penzionu. Předpokládá se účast dětí se svými rodiči v podobném režimu jako při zimním soustředění na Šumavě - tj. při tréninku se o děti starají trenéři, mimo něj rodiče. Zapojení rodičů do tréninků - ať už že si to sami zkusí nebo jen pomůžou s organizací, je vhodné. Dá se ale vyrazit i na turistický výlet do Prachovských skal či jinam.

Potvrzení účasti na oddílový mail okdobris@seznam.cz potřebujeme nejpozději do 2. března.

—————

Zpět