Oddílová vánoční besídka aneb velký rodinný přebor OK Dobříš v halovém OB

15.12.2012 20:53

Vrchol oddílové sezóny se přiblížil. Na vánoční besídce nejprve trochu potrénujeme a pak nás čeká těžký souboj o prestižní titul nejlepších závodníků (a jejich rodičů) v halovém OB. Na závěr k nám třeba zabloudí Ježíšek a taky možná přijde i „kouzelník“. Akce se koná v sobotu 22.12. dopoledne v dobříšské sportovní hale (sportovní areál V Lipkách, vedle 2. ZŠ).

Orienťák většinou probíhá skrytý v lese, bez diváků, bez fanoušků. Jednou za rok je to ale všechno jinak. Připravili jsme závod, který si užijeme jako závodníci a zároveň i jako diváci a fanoušci.

Velký rodinný přebor OK Dobříš v halovém OB

Protože jsme sportovci, musí být samozřejmě i naše oddílová besídka trochu sportovní. Hlavní částí besídky bude tedy jednoduchý závod podle plánku haly, při kterém se rodiče mohou z hlediště dívat, jak to půjde jejich dětem. Následně se role vymění a děti se budou dívat, jak si s mapkou haly a jednoduchou tratí poradí jejich tátové a mámy.

Na úvod programu bude i společná rozcvička a krátký trénink na rozběhání. Je to takový malý dárek těm rodičům, kteří měli během roku zájem o trénování dospěláků, tak se určitě zapojte. Vyzkoušíme pár prvků z běžecké abecedy, při jarních závodech se to určitě bude hodit.

Účast na úvodní rozcvičce je pro rodiče samozřejmě dobrovolná. V hlavním závodě ale předpokládáme, že v tom své děti nenecháte a nastoupíte s nimi do rodinného družstva. Orienťák je totiž víc než cokoli jiného opravdu rodinný sport :-) Každé dítě by k sobě mělo mít jednoho dospělého. Jejich výkon se totiž bude hodnotit společně, a to prostým součtem časů dítěte a dospělého. Pokud je v některé rodině více dětí než dospělých, bude se čas dospělého počítat všem jeho/jejich dětem. Nejprve poběží svůj závod děti, následně pak dospělí.

Na závěr programu proběhne vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším. Děti budou hodnoceny v rámci svých skupin (podle věku a zkušeností), takže šanci na stupně vítězů mají určitě všichni. Připravené jsou i drobné dárky pro všechny děti pod oddílovým stromečkem a diplomy oceňující jejich dosavadní výkony. A možná dorazí i jeden vzácný host, nechte se ale překvapit.

Občerstvení žádné nepřipravujeme. Budeme ale rádi, když maminky donesou trochu vánočního cukroví, abychom mohli mezi sebou porovnat jednotlivé vzorky :-)

Přibližný časový program:

9:30 sraz v šatně sportovní haly, rozcvička, rozběhání

10:15 začátek rodinného přeboru

11:15 vyhlášení výsledků, předání diplomů a dárků

12:00 konec programu

S sebou:

  • Obuv a oblečení na sportování v hale (kdo má, vemte si oddílové triko), láhev s pitím
  • Něco na hlasité fandění (trubka, řehtačka, zvonec… nebo aspoň ruce na tleskání)
  • Kdo má, tak i vlastní SI čip (ostatním půjčíme)

 

Akce je určena všem našim dětem bez ohledu na to, kolik toho už umí. Stejně tak i jejich rodiče nepotřebují ani žádnou pořádnou fyzičku, ani mapové zkušenosti – v hale se nikdo neztratí. Tak si přijďte před vánočními svátky všichni trochu zasportovat a pobavit se s ostatními.

—————

Zpět