Oddíl na Vodňanském kapru

19.10.2021 06:09

Ve stejném termínu jako MČR a Veteraniáda ČR v nočním orientačním běhu a poslední závod žebříčku A a žebříčku B se konal dvouetapový závod "Vodňanský kapr", kterého se náš oddíl pravidelně účastní v hojném počtu. A nebylo tomu jinak ani letos.

Letošní ročník se konal na mapě "Čichtický les". Tento les nicméně v některých partiích díky intenzivní těžbě spíše vypadal jako obrovské zarostné louky, které ač na první pohled vypadaly jako průchodné, při samotném zdolávání kladly na běžce velké nároky a nejeden malý závodník se v pomalu dvoumetrové trávě ztratil. I přes obtížný terén se všem běžcům nakonec podařilo dorazit do cíle a závod si užít. A naši svěřenci si věru nevedli špatně.

V kategorii D10 oddíl obsadil kompletní pódium s Bárou Blehovou na 1. místě, Aničkou Haisovou na 2. místě a Kristýnkou Fialovou na 3. místě. Kačka Lorencová uspěla v D10L a doběhla na krásném 2. místě. V D14 Bětka Kašparová (2. místo) a Amálka Petriláková (3. místo) jen těsně nestačily na borkyni z USK. Mezi kluky v H10 se prosadil Adam Kašpar, který kategorii vyhrál. Obdobně se v H12 dařilo i Štěpánovi Jirouškovi, který také svou kategorii vyhrál. Filip Španěl si doběhl v H14 pro krásné třetí místo a v H16 si Vašek Lorenc vyběhl 2. místo a Přemek Žižka 3. místo.

I mezi dospeláky jsme měli několik pěkných umístění. Petra Prtriláková obsadila skvělé 3. místo v D45. Klára Nentvichová (4. místo) a Martina Konopásková (6. místo) běžely velmi dobře kategorii D21K. Los Jago si připsal krásné 5. místo v H21K a Honza Tachezy jr. 7 místo v prestižní H21L. Dařilo se Pavlu Jirouškovi, který vystoupal na bednu v H35, a to konkrétně na 3. místo. V nejvíce obsazené kategorii H45 si Tomáš Etrych doběhl pro 5. místo. Obdobně se umístil i Lubomír Nentvich v kategorii H55. Oddíl byl vidět i při vyhlašování kategorií P a T, a to díky Anně Dostálové, která vyhrála kategorii P a Hoonzovi Fialovi, který byl druhý v kategorii T.

A co víc, jako nejpočetnější oddíl s aktivními závodníky jsme jako i v minulých letech dostali dort, na kterém si všichni naši závodníci pochutnali. Těšíme se za rok, že se našim členům bude dařit aspoň tak jako letos. Kaprům zdar, vodňanským zvlášť!

Za trenéry

Tomáš Etrych

Výsledky: https://oris.orientacnisporty.cz/files/6605_49b46454cfb2eca9d4fefc2ce937466f.pdf



 

—————

Zpět