Obnovené 24 hodin OB - štafety - jak se dařilo a naše úspěchy

04.06.2023 16:44

Letos se po delší pomlce stavárna pustila do znovuzorganizování 24 hodin OB - štafet. A my jsme byli při tom, a postavili jsme dokonce 4 týmy, tedy nejvíce ze všech zúčastněných oddílů. Závod se konal na Houpačce, tedy defakto v domácím prostředí. Informace k závodům naleznete zde. Výsledky budou i zde.

 

Do dětských 6 hodin OB - štafet jsme postavili dva naše týmy, a to starší a závody ošlehanější šestici - Jonáš Etrych, Justýna Baštová, Amálka Petriláková, Kevin Gregor, Matěj Vaculovič a Honzík Porsch, a pak mladší a do budoucna nadějnou šestici - Anča Košťáková, Bětka Vaculovičová, Emma Košťáková, Hubert Košťák, Bára Blehová a Vašek Jetel. Obě štafety se snažily se poprav s 13 úseky, které na ně čekaly. Naše starší štafeta sváděla rovnocenný soubor se štafetou Kotlářky, a až v závěrečných úsecích jim podlehli. Závod dokončili na krásném druhém místě, velká gratulace. Naše mladší štafeta se také snažila a úspěšně bojovala s nástrahami úseků. Nakonec doběhla na sedmém místě, ale i zde je na místě ohromná pochvala za jejich snahu. Všichni naši DH 10 až DH 14 byli skvělí.

Do 12 hodin OB - štafet se vydala naše štafeta ve složení Standa Bleha, Radim Vaculovič, Míra Petrilák, Jirka Jiras, Ondra Szárszoi a Luboš Nentvich. Naši CHLAPI se urputně rvali s nástrahami úseků a během 12 hodim se jim podařilo úspěšně dokončit 13 úseků a dokončili závod v náročné česko - slovensko - maďarsko - německé konkurenci na krásném 10 místě. Velká gratulace, byli jste skvělí. 

 

Do "královské" 24 hodin OB - štafet se postavil náš tým ve složení Marouš Petrilák, Tomáš Etrych, Péťa Košťáková, Péťa Petriláková, Radek Gregor a Jana Nová. Z vlastní zkušenosti můžu jednoznačně konstatovat, že to byla paráda, neskutečný zážitek a neskutečná dřina. Naše štafeta zvládla během jednoho dne 32 z 41 úseků a naběhala celkem 125 km v náročném terénu Houpačky, ve dne, v noci, za sluníčka i za padající rosy. Ve velké mezinárodní konkurenci, česko - slovensko - maďarsko - německé, se naši borci vyšvihli na 13 místo a dopadli nejlépe ze Středočeských oddílů.

 

Důležité bylo, že nám přálo počasí, bylo krásně, ale ne velké teplo. V týmu vládla skvělá atmosféra, všichni makali na 100% a často i více. A kde jsme vyhráli na celé čáře? No přeci ve fandění, žádný jiný oddíl nedokázal fandit jako my!

Všem našim borcům patří velká gratulace za skvělou reprezentaci oddílu, v žádném případě jsme se neztratili a vezeme domu i stříbrnou medaili. A nakonec dovolte moji osobní vsuvku - 

Byli jste boží, bili jste se jako správní Dobříští lvi, bylo to skvelé při tom být s Vámi.

 

za trenéry

 

Tomáš

 

 

—————

Zpět