Naše účast na prvních letošních LOBech a jak to viděli Vaculovičovi :-)

12.02.2023 17:33

V sobotu se 12 našich borců zúčastnilo prvního LOB sprintu v této sezóně. Běželo se na loukách nad Roudnicí a Jestřabí v Krkonoších. Počasí bylo opravdu výživné, protože byla mlha, která by se dala krájet, do toho mžilo až pršelo a foukal vítr. Navíc byly tratě vedeny po více jak půl metru sněhu, který napadl před týdnem, a umíte si představit, jak se všem bořily hůlky a často i lyže.

Od všech účastníků to byl opravdu heroický výkon.

A v tomto nečase si většina z našich borců vyzkoušela LOB poprvé :). Do cíle povětšinou doráželi s úsměvem na rtech a většina po závodě vyjadřovala ochoru vyrazit i na další LOBy co budou již za týden u Alšovic.

Závěrem je možné říci, že se všem dařilo a všichni borci v tomto nelehkém počasí a terénu nabrali nové zkušenosti do dalších LOBů. Díky všem za reprezentaci.

A ještě vsuvka - jak to viděli Vaculovičovi

 

"Můj první LOB
Na místo jsme dorazili asi hodinu před startem. Našli jsme Tomáše a Jonáše (Etrychovi) a začali se ptát na důležité detaily – kam si dát čip? Jak se vlastně razí? Kam s buzolou a jak se vlastně ten mapník dává na tělo? A jak tedy správně pracovat a otáčet s mapou abychom se neztratili. Tomáš a Jonáš věděli všechno a poradili … takže hurá na to. Ještě rekapilutace – tlustá zelená čára je cesta po rolbě, čárkovaná po skútru… Mlha byla dost hustá – bez ní by to musela být paráda. K tomu lehce mrholí. Takhle nebyl vidět pořádně
ani startovní lampion ale to jsou drobnosti. Takže jdeme na to – na stratu klasika: nahlášení čipu, vynulování a kontrola a už dostávám do ruku mapu. Minuta na vložení mapy do mapníku mi nestačila k tomu si nandat rukavice, nakonec jsem startovala skoro až s další vlnou, ale nevadí. Zorientovala jsem se rychle - levá pravá sever a veliká cesta po které mám jet a už pádím na kontrolu. Ražení je bezkontaktní – takže stačí kolem jen projet. Bohužel hluboký sníh na některých místech komplikoval pohyb. Cesty,  které byly upraveny pouze skútrem mě čekaly až cestou dolů, svištěla jsem dolů z kopce a v té rychlosti jsem sebrala hned dvě mé kontroly. Závodníci přede mnou občas padali, já naštěstí nespadla. Při jízdě dolů jsem neviděla nic jiného než 5 metrů dopředu. Nakonec jsem se dostala až ke stovce – už mě čeká jen cílová rovinka a výborný čaj. Cílem bylo všechno najít, dojet a vyzkoušet něco nového a tohle teda byl zážitek,

Alžběta, Matěj a Radim Vaculovičovi"

 

Za trenéry

Tomáš Etrych

 

Výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=7372#166517

 

—————

Zpět