Mistrovství oblasti ve sprintu a oblastní žebříček 2.4.2022

04.04.2022 06:09

 

O uplynulém víkendu se v sobotu 2. dubna konalo Mistrovství Středočeské (a Pražské) oblasti ve sprintu spojené s oblastním žebříčkem. Všichni běžci se sešli v Odolené Vodě v místním sportovním areálu. Bohužel, počasí akci moc nepřálo a byla poměrně velká zima a foukalo, což odradilo poměrně dost běžců v čekání na vyhlášení, které bylo vysloveně komorní.

Závod se běžel přímo v Odolené Vodě a z mého pohledu nebyla mapa příliš těžká. Bylo to na první pohled spíše závod o rychlosti než o nejlepším mapování  To možná naše borce napříč kategoriemi trochu zmátlo, a tak v samotném závodě se na bednu v celkovém hodnocení (Praha+Stř.kraj) v dětských a mládežnických kategoriích dostala jen Annabelle Magazu, která obsadila 3. místo v D16. (Pozn. trenérky JB: Na druhý pohled ovšem sprint vyžadující 100% koncentraci, 100% kontakt s mapou a 100% orientaci mapy. Na sídlišti, kde do čtverců stavěné bloky si byly podobné jako vejce vejci, docházelo k paralelním a směrovým chybám řádu pár i mnoha minut).

Lepší výsledky získali naši borci v rámci Mistrovství oblasti. V D16 vystoupala na první místo Annabelle Magazu. Mezi kluky v H14 se prosadili Ondra Matys a Lukáš Magazu, kteří obsadili první a druhé místo v oblasti. V H16 se dařilo i Marku Hruškovi, který byl v kategorii třetí. Martin Snížek obsadil v H18 druhé místo. Annabelle si vybojovala postup na MČR ve sprintu 15.5.2022.

A co mezi dospěláky?

Jana Bochenková vyhrála svou kategorii D60 a Tomáš Etrych doběhl na druhém místě v H45.

 

Doufáme, že se v dalších závodech bude našim dětem a mládeži dařit více.

 

Za trenéry

Tomáš Etrych

 

Výsledky: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6867

 

—————

Zpět