Mistrovství ČR v horském orientačním běhu - HROB, Krušné hory 5.-6.11.2022. A fotky z HROBu a Velké Kunratické.

15.11.2022 09:00

HROB – Osek, Krušné Hory 5.-6.11.2022

I letošního Mistrovství ČR v horském orientačním běhu se účastnila výprava dvojic z OK Dobříš. Zde je reportáž účastníka – Přemka Žižky:

"V pátek 4.11. nás Ondra Španěl vyzvedl a mohli jsme jet na HROB, který se konal 5.-6.11 v Oseku. Ubytovali jsme se tam v klášteře, kde nás na pokoji bylo 9 a všichni se nemohli dočkat zítřejší etapy.

Začátek první etapy byl na dvoře kláštera. Každý ve dvojici dostal mapu, naplánoval si postupy a běžel (s čipem). Kontroly byly ve volném pořadí a my měli na výběr si vybrat postup, kudy běžet. Mohli jsme začít na rovině, kde byly louky a lesy, nebo se vydat do kopcovitého lesa s krásnými výhledy po okolí. Po doběhnutí naše nohy byly hodně vyčerpané, my byli rádi, že to máme za sebou a můžeme si jít odpočinout do kláštera.

V neděli druhá etapa začínala pod sjezdovkou se skokanským můstkem. Trať už měla pevné pořadí kontrol a byla o trochu kratší. Počasí nám moc nepřálo, byla mlha a o pár stupňů míň než v sobotu. Ze začátku jsme byli rádi, že nemusíme vybíhat sjezdovku, ale bohužel po cca 300 metrech nás čekal ještě vetší kopec, než byla sjezdovka :( . Síly nám postupně ubývaly, protože trať byla jenom dolů a nahoru. Naštěstí nás po půlce trati čekala "občerstvovačka", kde jsme nabrali síly a mohli běžet do cíle. V cíli nám zářil úsměv na tváři, že to máme za sebou. Byl to krásný závod plný myšlení a trpění."

Celkové výsledky letošního MČR HROB jsou zde, i když pro výpravu OK Dobříš byl na prvním místě prožitek.

Fotografie z HROBu od Jany Nové jsou v oddílové fotogalerii  na rajčeti zde.

Prohlédněte si i fotky z Velké Kunratické, také od Jany N. Oddílovou účast 13.11.2022 ozdobil hvězdným výkonem Matouš Petrilák, 3.místo v kategorii juniorů. Potlesk patří všem našim účastníkům!

—————

Zpět