MČR ve sprintu a sprintových štafetách - jak se nám to povedlo

19.05.2024 19:44

Tuto sobotu a neděli, 18 a 19 května, vyrazili naši Áčkaři, Bára Housková, Bětka Kašparová, Tonda Jiras a Jonáš Etrych na MČR ve sprintu a MČR sprintových štafet. Společně s námi vyrazila i Áďa Kotková, která u nás hostuje ve štafetách.

V sobotu jsme vyrazili rovnou do Jemnice, kde se konalo MČR ve sprintu. Už před 12 h se všichni odebrali do karantény a krátce po poledni už šli do toho. Mapy byly opět plné "švábů", záludností v podobě uzavřených uliček, průchodů apod. S rychlou tratí proplétající se krásnými uličkami Jemnice si skvěle poradily obě naše závodnice. Bára doběhla 9. a Bětka 15, obě v D18. Perfektní výkon a velká gratulace Bětce k vyběhnutí si licence A i na další rok.

Jonáš doběhl 35. a Tonda 51. U kluků se hodně projevily malé chybky, které okamžitě srážely do pozic daleko za bednou. Dobrá zkušenost do dalších závodů. Moje maličkost si také zaběhla kategorii H45C, a trasa se mi moc líbila. Postupy mne vedly malými uličkami starého města, okolo zámku, a moc jsem si to užil. Stačilo mi to na 3. místo.

Po závodech jsme se stavili na chvilku ve Slavonicích, mimochodem moc hezké městečko, na vynikající Jadranskou zmrzlinu, a nechali jsme se od majitele, Chorvata, vyfotit za zmrzlinářským pultem, viz fotky. Pak už jsme se vydali na tábořiště Spálená hájenka u Stálkova, kde jsme přespali. Před večeří jsme se ještě došli podívat na Grázlovu bambitku a sluj a na Schillerovy kameny. Po večeři jsme ještě pokecali a šli spát.

V neděli jsme se vydali do Moravských Budějovic, kde se konalo MČR ve Sprintových Śtafetách. Byl to napínavý závod, kde se naši borci v pořadí Bětka, Tonda, Jonáš a Áďa od počátku pohybovali mezi 17 a 24 místem. Díky malým chybičkám z toho nakonec bylo 21. místo v konkurenci 42 štafet. Všichni do toho dávali všechno a byla na nich vidět velká snaha. Bára se štafetou Tretry Praha umístila na 9. místě, je dobré zmínit, že Bára posunula na posledním úseku štafetu ze 13. na 9. místo, velká gratulace.

Závěrem musím říct, že se všichni naši borci snažili na maximum, a bylo vidět, že do obou závodů dali maximum. Navíc si odnášejí nové zkušenosti, které určitě zúročí v dalších závodech.

Díky za skvělou reprezentaci oddílu, na fotky se jukněte sem

za trenéry

Tomáš

 

 

 

—————

Zpět