MČR oblastních výběrů žactva – Výšinka 2022

10.10.2022 21:37

O víkendu 8.-9.10.2022 se ve Výšince (Dvůr Králové n./L.) konaly dva nejvýznamnější klubové závody sezóny 2022. V sobotu proběhlo Mistrovství a Veteraniáda ČR štafet, otevřené štafetové závody měli i žáci, v neděli pak bylo Mistrovství a Veteraniáda ČR klubů a Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva. Pořadatelé z OK 99 Hradec Králové zorganizovali nádherný šampionát, kde se každý den potkalo a vzájemně si fandilo téměř dva tisíce závodníků od žáků přes mistrovské kategorie DH18 a DH21 až po veterány. A kdo neměl štafetu složenou podle soutěžního řádu, běžel "MIX".

Atmosféru šampionátu a tváře Středočechů přibližuje fotogalerie.

Výprava žactva Středočeského kraje si vyzkoušela terén o sobotních štafetách v kategoriích D12, H12, D14 a H14. Nocleh s večeří  a předzávodní přípravou jsme měli v kempu Sv.Kateřina. Šéftrenér žáků Středočechů Míra Seidl seznámil děti se složením soupisek na neděli a vydal pokyny k taktice a k terénu.

Do nedělního štafetového Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva Středočeši vyslali čtyři 8-členná družstva. Ve štafetě žáků se startuje v pořadí H14, D14, H12, D12, D12, H12, D14 a H14. Pro představu, na jaké úrovni se běhají mistrovské závody žáků, zde jsou délky úseků: H14 – 5 km, D14 – 4 km, H12 – 3,5 km, D12 – 3 km (k tomu nemalé převýšení). Každá žákovská štafeta v závodě MČR orazila celkem 108 kontrol!

Na MČR oblastních výběrů žactva startovalo 33 štafet ze všech krajů České republiky. Naši žáci podali bojovné výkony, na nejlepší desítku to však nestačilo, nejlepší štafeta STC1 skončila na 18.místě, další tři naše štafety obsadily začátek druhé desítky. Máme my žáci Středočeši co zlepšovat, mapově i fyzicky. Celkově 1. a 2. místo obsadili žáci Východočeši, 3.místo obsadila Jihomoravská oblast, 4. a 5.místo Pražská oblast a 6.místo opět Východočeši.

V barvách žáků Středočechů nastoupilo o víkendu i 12 reprezentantů OK Dobříš:

D12 – Laura Pecklová

H12 – Štěpán Jiroušek, Kevin Gregor, Matěj Vaculovič, Antonín Szárszoi

D14 – Amálie Rebeka Petriláková, Justýna Baštová

H14 – Lukas Magazu, Kryštof Peckl, Jonáš Etrych, Jan Porsch, Lukáš Koma

Vážíme si nominace našich žáků z OK Dobříš za Středočechy,  vždyť jen účast na závodě Mistrovství České republiky je odměnou za celoroční snažení dětí. Pro všechny byl závod velkou zkušeností a inspirací do budoucna. Příští rok vyrazíme dobýt první desítku.

Za trenéry Jana Bochenková a Tomáš Etrych

—————

Zpět