MČR na krátké trati a Český pohár ve sprintu: info z víkendových LOBů

28.02.2022 07:06

O víkendu 26-27 února se tři mohykáni z oddílu vydali na dva LOB závody, které se konaly v areálu Eduard nedaleko Božího Daru. Tratě byly skvěle připravené, a to i díky Akademickému mistrovství světa, které se konalo těsně před těmito závody Českého poháru a MČR.

 V sobotu se konal Český pohár ve sprintu. Tratě byly rychlé, vždyť nejlepší časy ve většině kategorií se pohybovaly mezi 10 a 15 minutami. Jakékoliv zaváhání se projevilo v cíli na konečném pořadí. Našim mohykánům se poměrně dařilo, Jana Bochenková si doběhla pro 7 místo, Jonáš Etrych pro 13 místo a Tomáš Etrych pro 16 místo. Je důležité zde zmínit, že se zúčastnilo také dosti přeshraničních soupeřů z Německa což významně zvýšilo konkurenci.

V neděli se za slunečného počasí konal druhý závod, a to na krátké trati. I zde se našim závodníkům dařilo, Jana doběhla na 5 místě, Jonáš na 15 místě a Tomáš opět na 16 místě.

Kombinace krásného okolí areálu Eduard, dostatku sněhu, skvěle upravených tratí a pěkného počasí udělalo ze závodů perfektní zážitek. Škoda byla, že se z oddílu nepřihlásilo vice účastníků.

Na další zimu bychom to rádi změnili, a tedy pokud máte zájem o lyžařský OB ozvěte se Tomášovi (tometrych@gmail.com). Podle počtu zájemců se domluvíme na tréninkové přípravě.

 

za trenéry

 

Tomáš Etrych

 

—————

Zpět