MČR družstev 13-14.10.2018

16.10.2018 10:12

Jak jsme štafetili a sdružovali se

O víkendu 13-14.10 jsme v hojném počtu reprezentovali OK Dobříš na MČR štafet a družstev v Krajníčku u Bavorova.  Zároveň se 11 dětem podařilo dostat do výběru štafet a družstev, a reprezentovaly Středočeský kraj. A jaké to bylo?

Bylo to intenzivní, radostné, soudržné, fyzické i duševní. Zažili jsme zklamání i radost, soudržnost, smutek i štěstí, úspěch i úspěch J. I neúspěch samozřejmě přišel, ale snad mi to už odpustili J. Počasí bylo až nechutně ideální, tedy ne na běh, ale pro diváky, což je důležité. Přivítaly nás nelehké, ale nikoliv zrádné terény, které nabízely šanci pro každého, kdo přišel závodit o stupně nejvyšší i pro Ty, kteří nechtěli sedět doma a přijeli si s ostatními užít společnou zábavu. Prokázali jsme smysl pro fair play a posílili jsme týmového ducha. Zažili spoustu společné legrace, nechyběl smích ani nějaká ta slzička. Nakonec jsme odvezli i medaile a radost z vydařeného víkendu spolu s příjemnou únavou a chutí jít dále a pokračovat v plánování dalších akcí.  

Hlavním úspěchem byla účast, a dále…že se naše děti neztratily ani v lese,  ani mezi tolika borci z celé naší republiky.  Děti ze Stč kraje vybojovaly bronzovou medaili. V této štafetě bojovali Kuba Janda  a Julie Bambousková. Dalším obrovským úspěchem byl skvělý závod družstva Kamenice, který rozběhl náš odchovanec Ondra Janda. Výsledkem byla opět bronzová medaile. Já bych chtěl ale pochválit všechny děti, protože podaly skvělé výkony.

Neztratilo se ani naše dospělé družstvo, a umístění na 17 místě z 50 štafet je úspěchem.

A kdo nás z dětí reprezentoval a komu patří naše díky?: Amálka Petriláková, Kačka Fialová, Barča Housková, Vašek Lorenc, Lukáš Magazu, Ondra Matys, Martin Havlíček, Annabelle Magazu, Julie Bambousková, Kuba Janda, Ondra Snížek, Martin Snížek, Matouš Petrilák, Anežka Petriláková, Julie Baštová, Verča  Arnoštová, Jáchym Kučera, Honza Tachezy, Přemek Žižka … a samozřejmě všichni dospělí.  Závěrečný famózní doběh Míry Petriláka byl hodně sladkou třešničkou na pomyslném dortu.

Byla to radost nejen pro trenéry, ale i pro rodiče a ostatní členy naší velké rodiny OK Dobříš. A taky trochu oprávněná pýcha, zadostiučinění a uspokojení z dobře udělané „práce“. Bez Vás by to totiž vůbec nešlo. Dáváte dětem tolik podpory a nám trenérům tolik elánu, že máme chuť jít dále a posouvat ten vlak společným směrem. Takže díky Vám všem, co jste do toho šli!

Zase do toho půjdeme? Doufám že ano, příště třeba s nějakým válečným malováním či slušivým oblečkem , ale hlavně spolu.

Pěkné dny všem, za zúčastněné  Martin Bambousek

 

 

 

 

—————

Zpět