Julie Bambousková zlatá ve štafetě W16 na Mistrovství Evropy dorostu 2022

08.07.2022 00:15

První červencové dny přinesly velkou radost jak naší orientační běžkyni Julii Bambouskové, tak i oddílu OK Dobříš a české reprezentaci. Díky vyrovnaným výkonům v jarní sezóně, které Julie korunovala mistrovským titulem v D16 na MČR na KT v Nové Vsi nad Nisou, si t.č. naše nejlepší oddílová závodnice vybojovala účast na Mistrovství Evropy dorostu (MED) jako reprezentantka České republiky v kategorii děvčat do 16 let (W16). A  přivezla z MEDu zlatou medaili ze štafet!

Evropské zlato je obrovský a zasloužený úspěch pro Julii a také radost a čest pro OK Dobříš, Julči domovský oddíl, kde začínala s prvními orienťáckými krůčky.

Fotografie věnované Julii a MED 2022 jsou  zde.

Letošní MED se uskutečnilo v maďarském Salgótarjánu, 120 km SV od Budapešti. Na pořadu byly tři závody, v sobotu 2.7. klasická trať, v neděli 3.7. sprint a na závěr v pondělí 4.7. štafety. Na startu byli závodníci z 31 evropských zemí (a ještě i další závodníci z Austrálie, Kanady a Nového Zélandu), konkurence v jednotlivých kategoriích byla velmi početná: W16 - 96, W18 - 96, M16 - 98 a M18 - 111.

Julie si v konkurenci 96 závodnic v kategorii W16 vedla výtečně a dělala radost jak fanouškům u online výsledků na „Liveresultat“, tak hlavně rodině, která jí přijela povzbudit (a celou českou výpravu) až do Maďarska. V závodě na klasické trati ve W16 obsadila  Julie 13.místo a ve sprintu 18.místo.

Do závěrečných 3-členných štafet vyrážela Julie na 1.úseku – vyběhla v balíku první, první byla od startu po celou trať a předávala 2.úseku s luxusním náskokem 1 minuty. Julči týmové kolegyně nenechaly nikoho na pochybách, komu patří letošní zlaté medaile ve W16, a holky si s českou vlajkou nad hlavou doběhly pro 1.místo.

Na MED se dařilo celé výpravě z České republiky – naše reprezentace obsadila 1.místo v hodnocení Poháru národů.

Návrat čerstvé mistryně Evropy domů do Mníšku pod Brdy byl slavnostní - k autobusu Julii přišla přivítat i mníšecká starostka Magdalena Davis, nechyběla Julči velká kamarádka, tréninková partnerka a soupeřka Barča Housková a samozřejmě rodina. 

„Nejúžasnější pocit jsme měly, když jsme stály na stupních vítězů a hrála česká hymna – to jsme se už neubránily slzám dojetí,“ svěřila se čerstvá mistryně Evropy a dodala: „Ráda bych poděkovala všem mým dosavadním trenérům a především mé skvělé rodině, protože její podpora je pro mě to nejdůležitější!“, sdělovala Julie své pocity po návratu.

Milá Julie, jsi pro všechny velkou inspirací a sportovním vzorem! Děkujeme Ti za vzornou reprezentaci oddílu OK Dobříš, měst Dobříše a Mníšku pod Brdy  i České republiky, Tvoje letošní mistrovské domácí a evropské medaile jsou první v jedenáctileté historii OK Dobříš! Přejeme Ti zdraví a mnoho úspěchů na sportovním i životním poli!

 

Trenéři OK Dobříš

 

Start 1.úseků štafet W16, českou štafetu rozbíhá Julie Bambousková s číslem 702.1

100% koncentrace na trati

Podařilo se - holky jsou první!

A přivítání doma :-)

Foto: M.Bambousek, L.Kálmán, fotogalerie MED (EYOC)

—————

Zpět