Jarní oddílová soustředění

21.03.2016 21:39

*Aktualizováno o pokyny k soustředění - níže v textu* Kvalitní několikadenní rozběhání na úvod závodní sezóny je tou nejlepší přípravou na to, abychom pak mohli být se svými výkony na závodech všichni spokojeni. Letos jsou oblastní závody koncentrované do několika víkendů na konci března a v dubnu, mnohé děti se posouvají do vyšších kategorií s těžšími tratěmi a také se jim na závodech daří prosadit se mezi ty nejlepší, zařadili jsme proto do přípravy kromě tradičních velikonoc ještě další víkendové soustředění v polovině března.

Soustředění jsou ideální příležitostí pro získání mapových zkušeností (5 tréninků za víkend dá víc než normální tréninky za měsíc) a hlavně pro nové děti (ale i dospělé) je to skvělá příležitost pro zapojení do oddílové party.

 

Velikonoční soustředění - Doksy

Velikonoce znamenají pro českého orienťáka nejen tradiční pomlázku, ale i neméně tradiční jarní soustředění, kdy se několik dní volna dá využít pro kvalitní trénování. Letos jsou tyto svátky navíc už koncem března, takže je to ideální rozběhání na jarní sezónu.
Jako již tradičně se i letos naše velikonoční soustředění uskuteční v blízkosti Máchova jezera s centrem v areálu Poslova Mlýna. V okolí jsou atraktivní skalnaté terény, své soustředění tam dělají i další oddíly, takže bude možné i srovnání s našimi soupeři, jak na tom kdo po zimě je. 

Termín: 25. – 28.3. (příjezd v pátek dopoledne rovnou na první trénink, končíme v pondělí po obědě)
Místo: areál Poslův mlýn poblíž Doks
Ubytování: pokoje s jednoduchým vybavením a plnou penzí
Cena: děti (podle věku) 240 - 350 Kč/den s plnou penzí a pondělním obědem, celkem za celou akci 760 - 1105 Kč (mínus příspěvek na ubytování 100 Kč/noc). Dospělí: 360 Kč/den s plnou penzí, tj. 1130 Kč za celou akci.
Kdo odjíždí dřív, bude platit míň nocí, ale + 50 kč za lůžkoviny. BL a jiné diety +50Kč/den.
Protože účast na soustředění a společné trénování malých i velkých sporťáků patří mezi hlavní priority našeho oddílu, budeme přispívat na ubytování dětským členům oddílu z dotace od města, a to 300 Kč/dítě (resp. 100 Kč/noc, což je zhruba cena dětského ubytování). Podmínkou je mít do soustředění zaplacené oddílové příspěvky na jarní sezónu.

Program: pestré mapové tréninky, kdy si vyzkoušíme různé OB techniky, na soustředění je navíc prostor pro více individuální přístup. Kromě tréninků taky nějaké hry a výlet. V pondělí samozřejmě dodržujeme velikonoční tradice :-)
Rozpis tréninků (bude průběžně aktualizováno):
Tréninky od pátku (je svátek a všichni mají volno!) do pondělí - obvykle trénink dopoledne a odpoledne, v plánu je také výlet za místními atrakcemi.

V rámci soustředění se zúčastníme také nedělní etapy závodů Velikonoce ve skalách. Přihlášky na závod zajišťujeme společně, upřesnění kategorie přes přihláškový systém (co nejdříve prosím).

A pro připomenutí fotografie z velikonoc 2015.

Aktuální pokyny pro účastníky - program soustředění, rozpis tréninků, místo srazu na první trénink (mimo areál Poslův Mlýn) a další důležité informace:

OK Dobris_velikonoce_program.pdf (370,5 kB)

Zkontrolujte si také pro jistotu, zda jste správně přihlášeni podle svých přihlášek + zde najdete seznam plateb po rodinách (vybíráme během soustředění, oddílový příspěvek dětem z grantu od města už je započtený):

Velikonoce_OK Dobris_2016.xls (73 kB)

Poznámky k ubytování:

  • Tentokrát jsme v jiných budovách, než jsme zvyklí (D5 a D6 - v blízkosti jídelny)
  • Soubor obsahuje účtování po rodinách (plaťte hotově na místě Janě B.) a rozpis do pokojů.
  • Případné další změny už zřejmě nebudou přijaty.

 

 

První (příměstské) soustředění pro mladé talenty

Akce je určena pro děti HD12+ (červená a částečně žlutá skupina, můžou jet i šikovné HD10), jedeme tam bez rodičů, pouze s trenérským doprovodem (Kejmil, Martin). Na soustředění nás čeká první větší rozběhání s mapou, tréninky budou mapově náročnější a zajímavější než na ostatních oddílových akcích. Bude ale i prostor na společnou zábavu. A hlavně, bude to bez rodičů:-)
Místo: Písecké hory, konkrétně okolí kopce Jarník nad Pískem. Můžete se těšit na zajímavé terény se spoustou detailů, trochu jiné než máme u nás na Brdech.
Sraz: v pátek 11.3. v Příbrami na vlakovém nádraží v 16:45. Do Písku jedeme společně vlakem (jako vedoucí Martin B.) a na společnou jízdenku.
Návrat: v neděli 13.3. v 14:07 opět do Příbrami, tam by si měli rodiče děti vyzvednout a auty se přesuneme ke Mníšku na společný oddílový trénink na brdském hřebeni.
Ubytování: chata Živec, poměrně jednoduché ubytování, kdo chce mít svůj komfort, vemte si vlastní spacák
Stravování: zajištěné na chatě od sobotní snídaně do nedělního oběda, večeři na pátek si každý vezme vlastní, stejně tak i nějaké svačiny
Vybavení: věci na trénink 2x denně (tedy něco na převlečení, kdyby pršelo a nestihlo to uschnout), oddílový dres a overal, buzolu, mapník (SI čip není třeba), vlastní ručník apod. Jedeme vlakem, doporučujeme tedy sbalit do batohu, aby se nám lépe cestovalo. Kdo si vede tréninkový deník, vemte ho s sebou (v elektronické podobě nahrát na flashku).
Peníze: každý si přispívá 150 Kč na jídlo na akci, ostatní náklady (mapy, ubytování, vč. dopravy z Příbrami) platí oddíl (z prostředků Nadace OB na podporu Sportovních center dětí, kam jsme byli letos zařazeni).
Ostatní: kdo z dětí se ještě nestihl přihlásit a má zájem se přidat, tak máme ještě pár volných míst. Akce se kromě nás zúčastní ještě "domácí" děti z píseckého oddílu, tak získáme další nové kamarády.

 

SW pro tréninky:

 

—————

Zpět