Jaké to bylo na MČR NOB a na prvním ŽA

16.04.2024 19:27

O uplynulém víkendu se naši 4 Áčkaři vydali na MČR v Nočním OB a na první závod žebříčku A. Mezi nimi byli i dva naši nováčči v žebříčku A. A jak se jim líbilo, to se dozvíte níže. Je nutné dodat, že tratě MČR NOB byly opravdu extrémně dlouhé, časy vítězů hodně přesahovaly směrné časy a tak to bylo i pro naše svěžence opravdu těžká práce.

 

Bětka popisuje

"Jak bych zhodnotila tento víkend? I když jsem se zprvu na MČR v nočáku, kterým víkendové závody započaly, úplně netěšila, nakonec to bylo docela fajn. Výsledkově se mi úplně nepovedl, cítila jsem, že je trať na mě příliš dlouhá a ke konci mi ubývalo fyzických i psychických sil. Terén byl poměrně členitý, plný různých údolíček s bažinami a rybníčky, na druhou stranu zde bylo mnoho kopřiv a na pasekách také ostružinového podrostu.

Chuť jsem si ale spravila následující den svým výkonem na mém prvním závodu Žebříčku A. Moc mi to teda neběželo po tom nočáku, musím se přiznat, ale mapově jsem to nějak vyvážila. Celkově bych řekla, že jsem těmito závody získala další cenné zkušenosti a vyzkoušela jsem si úplně jiný terén, než máme třeba v okolí Dobříše. Také jsem ráda, že jsme tam jeli ve skupině, společně si víkend užili, fandili si a tak se těším na další závody!"

 

Jonáš popisuje

"V sobotu nás přivítala Ostrava podle mě náročným terénem bažin a malých údolíček. Byl to asi nejtěžší nočák který jsem kdy běžel, ale odnáším si z něj dost ponaučení (méně krátit lesem, není nutné se vyhýbat bažinám, nakonec jsem stejně od bahna až po kolena...) V neděli se mi závod líbil o hodně více, musím říct že jsem les skoro ani nepoznával. Krátká byla jednoduše kratší, jednoduší, za světla, méně bažinatá a s menším převýšením. Závody se mi jako moje první Áčka moc líbily, jednak kvůli skvělé partě, atmosféře až po vyzkoušení terénu na druhé straně republiky."

 

A jak se jim dařilo:

MČR NOB - sobota večer

D18

Bára Housková - 8. místo

Bětka Kašparová - 39. místo

H16

Jonáš Etrych - 39. místo

H18

Tonda Jiras - 20.místo

 

ŽA KT - neděle

D18

Bára Housková - 9. místo

Bětka Kašparová - 19. místo

H16

Jonáš Etrych - 13. místo

H18

Tonda Jiras - 26.místo

 

Děkujeme za skvělou reprezentaci a držíme palce do dalších závodů,

za trenéry

Tomáš

 

—————

Zpět