Intenzivní závodní víkend 11.-12.5.

12.05.2024 22:09

Ahoj!

Uplynulý víkend byl náročný - účastnili jsme se hned tří závodů vyšší obtížnosti: závod Žebříčku A v městském sprintu v Hořovicích (DKP) a dva závody Českého poháru štafet, v neděli spojené s Přeborem StČ oblasti štafet (oba PGP). 

Městský sprint v Hořovicích byl dobře postavený, členitá zástavba tří typů (rodinné domy, sídliště s garážemi a areál školy) byla ještě doplněna řadou umělých překážek. Prostor tak dával možnost stavět postupy, které nabízely řadu voleb a vyžadovaly soustředění na detaily v mapě a plánování hodně dopředu. Bylo to asi nejlíp vidět na "bludišti" v areálu školy, ale i na jiných postupech. Prostě správný A-čkový sprint. Oddílové výsledky a pár fotek najdete dál.

Z Hořovic jsme se přesunuli na sobotní odpolední závod štafet na Bouchalce (blízko obce Kažez). Tratě byly hodně běžecké díky dobře průběžnému terénu a "rozumnému" převýšení. Rozhodovala rychlost a přesnost ve stanovení postupových bodů, v rychlejším běhu bylo snadné udělat chybu, která pak stála příčky v celkovém pořadí. To se dělo i zkušeným eliťákům, takže změny na čelních místech, i vypadnutí z "balíku" byly celkem časté. Na stejném místě pokračovaly štafety i v neděli.

Štafety neběháme tak často jako individuální závody, proto bylo velmi dobře, že se nás na závodech sešlo hodně, dětí, juniorů i veteránů. Pro některé to byla první zkušenost se štafetou a taková zkušenost je cenná bez ohledu na dosažené umístění.

Přehled oddílových umístění v jednotlivých závodech uvádím pod článkem, zahrnuje pořadí do 6. místa. Kompletní výsledky jsou jako obvykle v ORISu. Všechny tři závody mají tratě nahrané na Livelox a můžete (a měli byste) si projít svoje postupy a porovnat s ostatními (hlavně s lepšími - to je vždy zdrojem poučení). Na Livelox se dívejte nejen na Animaci, ale určitě si zobrazte i Postupy (druhé tlačítko nahoře vlevo hned vedle Animace) - porovnávejte skutečný postup proti vašemu plánu a zamyslete se, kde se daly vybrat lepší postupové a odrazové body (pro jistější a rychlejší postup). 

Ve středu 15. 5. se těšíme na Přebor škol v Kralupech nad Vltavou. A od další středy už zase pokračujeme s mapovými tréninky!

Honza

 

Český pohár / Žebříček A ve sprintu (Hořovice)

  • Barča Housková 4. místo v D18A
  • Blanka Hrušková 5. místo v D45
  • Jindra Houska 5. místo v H45

 

Český pohár štafet - sobota (Bouchalka)

  • D135 DOR1 3. místo (Petra Košťáková, Petra Petriláková, Blanka Hrušková)
  • H165 DOR1 3. místo (Jindra Houska, Luboš Nentvich, Tomáš Etrych)

 

Český pohár štafet / Přebor oblasti - neděle (Bouchalka)

  • D14 DOR1 3. místo v oblasti / 11. celkově (Sophia Magazu, Emma Košťáková, Lucie Šáchová)
  • D18 DOR1 1. místo v oblasti / 18. celkově (Bětka Kašparová, Annabelle Magazu, Adéla Kotková)
  • H14 DOR1 2. místo v oblasti / 9. celkově (Adam Kašpar, Vašík Jetel, Vitek Španěl)
  • H18 DOR1 1. místo v oblasti / 16. celkově (Tonda Jiras, Jonáš Etrych, Vašek Lorenc)
  • H18 DOR2 2. místo v oblasti / 42. celkově (Lukas Magazu, Matyáš Komín, Filip Španěl)
  • D135 DOR1 2. místo celkově (Blanka Hrušková, Petra Petriláková, Petra Košťáková)
  • H165 DOR1 4. místo celkově (Jindra Houska, Luboš Nentvich, Tomáš Etrych)

 

Všem patří velká gratulace!

A tady je pár fotek z akcí a vyhlašování.

 

—————

Zpět