Informace k závodům - Velká Kunratická

07.11.2012 21:38

 Vrcholem podzimní sezóny mnoha atletů, orienťáků, lyžařů, horolezců, vodáků… a dalších sportovců je tradiční kros Velká Kunratická. Nejznámější český kros se koná tuto neděli v Praze – Kunraticích a OK Dobříš se opět zúčastní.

Velká Kunratická – neděle 11.11.

Jedná se o kros, tj. atletický běh v terénu na vyznačené trati. Děti běží trať vyznačenou po lesních pěšinách o délce 370 - 840 m (starší žactvo až 1900 m). Startuje se v intervalech za sebou, kategorie jsou oddělené podle pohlaví a věku. Je to trochu jiný zážitek než na orienťákách, trať je krátká a relativně rychlá, běží tam hodně dětí … určitě zajímavá zkušenost pro všechny malé sportovce!

Vzhledem k velikosti závodu a časovému programu je organizace trochu složitější a hektická. Závod se koná v Praze – Krčském lese. Start dětských tratí je kousek od ulice Krále Václava IV., někde v blízkosti doporučujeme i zaparkovat. Počítejte s tím, že zde bude hodně lidí a hodně aut. Příp. se domluvte více rodin na společné dopravě autem, ať se tam všichni lépe vejdeme.

S ohledem na časový program jednotlivých kategorií bude náš sraz rozdělený do více skupin. Místo srazu bude vedle registračního stanu pro dětské kategorie, což je právě v ul. Krále Václava na rohu lesa. Registraci všech našich dětí zajistíme hned ráno, abychom ještě získali potřebný počet startovních čísel. Na místě budeme společně fandit ostatním dětem z oddílu, co zrovna poběží, mrkneme i na hlavní závod dospělých, rozcvičíme se a samozřejmě poběžíme každý svůj závod. V případě špatného počasí odjezd po závodě urychlíme.

Přihlášené děti rozdělené do kategorií – viz seznam (stav k 8.11.)

Sraz našich členů:

9:20 – děti ročník narození 1999 – 2001

10:00 – děti ročník narození 2005 – 08

10:45 – děti ročník narození 2002 – 04

 

Doporučuji přijet už v běžeckém oblečení, doplněném dalšími vrstvami navíc. Závod sám je krátký a běží se nalehko, po závodě je třeba se převléct do suchého a teplého (vč. bot!).

Další informace k závodu na stránkách pořadatele.

 

PS: Potřebuje-li někdo pořídit sportovní vybavení, na Kunratické se prezentuje řada výrobců a prodejců běžeckých bot i oblečení, často za zajímavé ceny.

 

—————

Zpět