Informace k závodům – Velká Kunratická

04.11.2015 23:09

Vrcholem podzimní sezóny mnoha atletů, orienťáků, lyžařů, horolezců, vodáků… a dalších sportovců je tradiční kros Velká Kunratická. Nejznámější český kros se koná tuto neděli v Praze – Kunraticích a OK Dobříš se opět zúčastní.

Velká Kunratická – neděle 8.11.

Místo: Krčský les, Praha – Kunratice (50°1'1.449"N, 14°28'48.583"E)

Start: intervalově od 9:00 do 13 hod.

Trať: terénní okruh po pěšinách, délka od 370 m do 840 m / dorost 1330 m / dospělí 3100 m (Hrádek)

Sraz našich členů:

8:15 – starší žákyně/žáci a dorostenky/dorostenci, tj. Táňa, Ondra, Vašek

9:20 – děti ročník narození 2002 – 2004 (trenéři Kamil, Martin – někdo z nich)

10:45 – děti ročník narození 2008 – 2011 (trenérky Lenky)

12:00 – děti ročník narození 2005 – 2007 (trenérky Jany)

Pozor: přihlášky šly letos komplet předem, na místě už je dohlášení možné spíš výjimečně, odhlášky vůbec. Máme pár volných čísel v dětských kategoriích, pokud by měl někdo zájem.

Sraz: budeme se scházet postupně, naše "mini-shromaždiště" uděláme opět v blízkosti dětského startu. Příjezd doporučujeme přibližně hodinu před startem, ať se každý stihne převlíct, rozběhat, prohlédnout trať... Startovní listiny vč. dětský kategorií už jsou na webu závodu.

Prodejní stánky: na Kunratické je řada prodejců sportovního vybavení, takže kdo potřebuje něco doplnit, má zde šanci. Navíc jsme se domluvili s naším partnerem, firmou Amersport, že budou mít na stánku Salomon dětské modely běžecké obuvi, které si v rámci hromadné oddílové objednávky můžete pořídit za výhodnější cenu. Nejlepší je tedy na stánku vybrat vhodný model a správnou velikost a pak zapsat své požadavky do oddílového přihláškového systému, kde najdete i další podrobnosti.


Podrobněji k závodu:

Jedná se o kros, tj. atletický běh v terénu na vyznačené trati. Děti běží trať vyznačenou po lesních pěšinách o délce 370 - 840 m, resp. pro dorostenky a starší žactvo 1330 m. Startuje se v krátkých intervalech za sebou, kategorie jsou oddělené podle pohlaví a věku. Je to trochu jiný zážitek než na orienťákách, trať je krátká a relativně rychlá, běží tam hodně dětí … určitě zajímavá zkušenost pro všechny malé sportovce!

Vzhledem k velikosti závodu a časovému programu je organizace trochu složitější a hektická. Závod se koná v Praze – Krčském lese. Start dětských tratí je kousek od ulice Krále Václava IV., někde v blízkosti doporučujeme i zaparkovat. Počítejte s tím, že zde bude hodně lidí a hodně aut. Příp. se domluvte více rodin na společné dopravě autem, ať se tam všichni lépe vejdeme.

S ohledem na časový program jednotlivých kategorií bude náš sraz rozdělený do více skupin. Místo srazu bude poblíž dětského startu, označené oddílovou vlajkou. Na místě budeme společně fandit ostatním dětem z oddílu, co zrovna poběží, rozcvičíme se, proběhneme si trať předem nanečisto… při čekání na vlastní start se můžete podívat i na hlavní závod dospělých.

Doporučuji přijet už v běžeckém oblečení, doplněném dalšími vrstvami navíc. Závod sám je krátký a běží se nalehko, po závodě je třeba se převléct do suchého a teplého (vč. bot!). Přijet je samozřejmě možné už dřív, určitě ale ne moc později, abyste se stihli před závodem trochu rozběhat

Další informace k závodu na stránkách závodu.

 

 

 

—————

Zpět